«Вищий представницький орган України, попри всі бурхливі події політичного року, що минає, виконав свою функцію єдиного законодавчого органу. Хоч і з браком, але виконав. Парламент залишився тією платформою, яка дає можливість побачити весь політичний спектр думок, побачити проблемність, яка йде з різних куточків України, і вирішити величезну кількість найболючіших проблем. Це стосується як нашого внутрішнього життя, так і міжнародного вектора для України», — заявив Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Лавринович, коментуючи журналістам 24-го телеканала підсумки роботи Верховної Ради протягом року, що минає.
За словами політика, на роботі парламенту віддзеркалився весь спектр суспільно-політичного життя країни. «В реальному часі, в реальних можливостях формування парламенту, в реальному стані суспільства при реальному розбурханому морі протистоянь те різке падіння рівня життя, яке ми побачили протягом цього року, що було пов’язано з двома кризами: найголовніше — внутрішньоукраїнською, на яку наклалась ще й світова, — це відклало певний відбиток на парламентську роботу», — констатував О. Лавринович.
«Потрібно завжди пам’ятати все, що було зроблено вчора й багато днів тому. Й потрібно вміти робити оцінки, як кожній людині, так і країні. Потрібно використовувати надбання правильних рішень і підходів, які давали позитивний результат, і засвоювати гіркі уроки неправильних підходів, неправильних рішень і тих хибних голосувань, які іноді трапляються в парламенті, з тим, щоб не повторювати помилки, не поглиблювати проблему, яка виникає в суспільстві, а шукати шляхи для її вирішення», — сказав О. Лавринович і підсумував: «Для цього потрібна виваженість і відповідальність, які стоять на високому підмурівку професійної підготовки».
Поздоровляючи співвітчизників із новорічними святами, Перший заступник Голови Верховної Ради, зокрема, зазначив: «В день і час, коли, незважаючи на свої статки й на свій настрій, усі ми з надією дивимося в наступний рік, кожен із нас вибудовує свій життєвий шлях через вибір. Вибір кожного дня: куди йти, що робити, для чого робити».
«Зробіть свій вибір наступного року таким, який збільшить ваші статки, який примножить ваш добробут, який забезпечить ваш духовний спокій», — сказав О. Лавринович і додав: «У ваших руках більша частина вашого життєвого успіху і спокою у ваших родинах. Хай новий рік принесе у ваші оселі тепло й радість».
Прес-служба Першого заступника Голови Верховної Ради України.