Учора Голова Верховної Ради України Володимир Литвин відвідав неврологічне відділення Київської міської дитячої клінічної лікарні № 1, де поспілкувався з працівниками закладу, привітав їх з новорічними святами та передав подарунки — комп’ютер для медперсоналу, іграшки та цукерки для дітей, які там лікуються.

Глава парламенту висловив величезну подяку медикам за їхню роботу та за участь у долі трирічної Насті Мандзюк.
Інформацію про страшну трагедію, яка спіткала сім’ю дівчинки, В. Литвин отримав під час зустрічі з жителями Кам’янця-Подільського, коли перебував декілька місяців тому з поїздкою в Хмельницькій області. Про це «Голосу України» повідомили в прес-службі Верховної Ради.
Батьки трирічної дівчинки звернулися до глави парламенту з проханням допомогти в лікуванні доньки, яка отримала тяжку травму та перебуває в комі. В. Литвин негайно відгукнувся на прохання: звернувся до міністра охорони здоров’я України В. Князевича та губернатора Санкт-Петербурга В. Матвієнко, з тим щоб до обстеження й лікування дитини підключилися співробітники науково-дослідного інституту нейрохірургії ім. Полєнова (Санкт-Петербург). За його сприяння Настю перевезли до Києва й у відділенні неврології лікарні разом із спеціалістами Українського медичного центру реабілітації дітей з органічними ураженнями нервової системи провели необхідні обстеження, консультації та лікування.
«Нині дівчинка вже вдома, під опікою батьків та місцевих медиків. І надія в нас лише на лікарів і на Бога, — зазначив Володимир Литвин. — Саме з огляду на це я прийшов сьогодні до цих людей, щоб скласти їм подяку. У кожного з працівників цього колективу — щире серце, велика душа. Вони щодня здійснюють подвиг. Оскільки, працюючи з тяжкохворими дітьми, треба вміти зберегти власну душевну рівновагу та водночас зробити все, щоб їм допомогти. На це здатні лише ті, у кого є величезна сила волі, величезна мужність», — заявив керівник українського парламенту.


Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.