Відновити довіру до влади


Небачена політична криза спричинила катастрофічне падіння вітчизняної економіки та рівня життя пересічних громадян, унаслідок чого Україна перетворилася на найбіднішу країну Європи. Про це заявив кандидат на пост Президента Олександр Пабат, повідомляє офіційний сайт Народної Армії Спасіння.
За його словами, за цей час українці остаточно втратили будь-яку довіру до нинішньої влади. А політики за цілий рік не зробили нічого, щоб виправити ситуацію. Досі не прийнято державний бюджет на наступний рік, а діряве українське законодавство залишає безліч можливостей для фальсифікацій. Тому в наступному році країні потрібні нові обличчя та нові рішучі кроки для повної зміни застарілої системи влади.


Борги зростають


«Витрати на обслуговування державного боргу можуть поховати надії України на відновлення економічного зростання». Так кандидат у Президенти Сергій Тігіпко прокоментував інформацію Міністерства фінансів про те, що сукупний державний і гарантований державою борг України за листопад 2009 року зріс на 2 відсотки, досягнув 35,871 млрд. доларів США, — повідомляє його офіційний сайт.
«Навіть кризою не можна виправдати таке стрімке зростання запозичень, — заявив Сергій Тігіпко. — Причини збільшення боргового навантаження дві — непрофесійна бюджетна політика та неефективне управління державними монополіями. Вони множаться на третій чинник — політичний. Напередодні президентських виборів уряд намагається імітувати благополуччя в країні за рахунок запозичених коштів. І нікому зупинити практику ручного управління держбюджетом, контролювати витрати державних монополій».


Соціалісти хочуть у лівий блок


Лівий блок, в який повірять виборці й за який голосуватимуть, може відбудуться тільки за участі СПУ та КПУ. Таку думку висловив у Дніпропетровську в ефірі програми «Територія вибору» лідер Соцпартії, кандидат у Президенти Олександр Мороз.
Політик розповів, що за останні 11 років чотири рази звертався до комуністів із пропозицією про створення лівого об’єднання, однак востаннє представники КПУ відкинули цю пропозицію. Причиною стало те, що вони не хочуть бути ліфтом для інших політичних сил. «Але тепер, напевно, в Петра Симоненка ліфт зламався, оскільки до блоку лівих запросили  СДПУ(о), «Справедливість» та СЛС», — цитує політика його офіційний сайт.
Він зазначив, що, навіть заявляючи про намір створити єдиний лівий фронт напередодні старту президентських виборів і пропонуючи соціалістам до нього ввійти, комуністи лицемірили. Насправді їм СПУ в блоці була не потрібна. «Комуністи не підтримали відставку уряду Юлії Тимошенко, допомогли зняти з посади главу ФДМ Валентину Семенюк», — сказав лідер Соцпартії.
Олександр Мороз вважає, що комуністи нині свідомо шельмують СПУ, щоб відвернути увагу від своєї «партнерської» роботи з Прем’єр-міністром Юлією Тимошенко.


Доступ до соціальних благ


Завдання Компартії на сучасному етапі — будівництво суспільства, котре функціонувало б в інтересах людини. Про це заявив в інтерв’ю інтернет-виданню «Публічні люди» кандидат на пост Президента від Блоку лівих і лівоцентристських сил Петро Симоненко, повідомляє прес-служба КПУ.
«Останні 15 років Україні нав’язувався шлях переходу з однієї системи в іншу. Він відбувся, і спитаймо себе: а чим люди пожертвували, щоб це сталося? У результаті вони втратили стабільну роботу, стабільну зарплату, стабільну політику цін, безплатні квартири, велику кількість соціальних пільг. На додачу одержали такі соціальні виразки, яких дотепер просто не знали: наркоманію, проституцію, забуття нормальних людських взаємовідносин між поколіннями, — сказав політик. — Тому потрібно створити економічні механізми, що стримують апетити тих, хто бажає мати надприбутки. А також модель суспільства, за якої люди мали б доступ до всіх соціальних благ: освітніх, виховних, спортивних, медичних установ».