Учора відбулося викочування зі складального цеху й передача на випробування першого серійного екземпляра регіонального реактивного літака нового покоління Ан-148, виготовленого на авіаційному заводі в Києві, повідомляє прес-служба АНТК ім. Антонова.
Як зазначають на авіазаводі, ця подія стала результатом роботи десятків підприємств-партнерів із 15 країн, у тому числі більш як 30 компаній України. «Значне сприяння реалізації цієї програми надав уряд України. Зокрема, влітку 2009 року він ухвалив рішення щодо реорганізації ДП «Київський авіаційний завод «АВІАНТ» шляхом приєднання його до ДП АНТК ім. Антонова. Цей крок започатковано з метою виведення серійного заводу із кризового становища, в якому він опинився останніми роками», — йдеться в повідомленні.
Антонівці зазначають, що заходи стосовно об’єднання, вжиті дотепер, дали змогу частково ліквідувати заборгованість «АВІАНТу», в тому числі із заробітної плати, прискорити процес складання перших серійних екземплярів Ан-148, а також виготовлення літакових агрегатів за контрактом із ВАТ «Воронезьке акціонерне літакобудівне товариство».
«АВІАНТ» одержав статус філії АНТК ім. Антонова із серійного виробництва літаків. Ведеться робота з повної інтеграції підприємств у найближчому майбутньому. «У нового підприємства є хороший фундамент для успішної роботи: досвідчений колектив науковців, інженерів і робітників, конкурентоспроможна продукція, зацікавлені замовники, підтримка уряду», — наголошується в повідомленні.