На засіданні адміністративної колегії Хмельницького територіального відділення Антимонопольного комітету України прийнято розпорядження про початок розгляду справи стосовно приватного підприємства «Рудпол», яке вдалося до нечесної конкуренції.

Протягом 2008-го та першого півріччя 2009 року ПП «Рудпол» здійснювало промисловий розлив вод: мінеральної природної лікувально-столової питної сильногазованої «Збручанська», питної газованої «Роса» та питної газованої «Збручанська роса». Встановлено, що сировина для виготовлення води «Збручанська роса» закуповується підприємством за договорами купівлі-продажу з ДВКП «Кондор» та ЗАТ «Подільські мінеральні води». «Кондор» отримав ліцензію на видобування прісних підземних вод із джерела, розташованого на ділянці Білогірського родовища (Білогірський район Хмельницької області). «Подільські мінеральні води» мають ліцензію на користування надрами для видобування підземних мінеральних природних столових вод із свердловини Волицького родовища (село Волиця Польова Теофіпольського району Хмельницької області).
Мінеральні лікувально-столові води Збручанського родовища, розташованого на території Городоцького району Хмельницької області, біля селища Сатанів, завоювали довіру та визнання у великого кола споживачів не лише в Україні, а й за кордоном. Вода «Збручанська» має постійний попит у споживачів, які регулярно вживають її для лікувально-профілактичних цілей. Кожний із виробників, які здійснюють промисловий розлив води «Збручанська», намагається максимально підтримувати довіру споживачів до якості води. Що ж стосується води «Збручанська роса», виробником якої є згаданий «Рудпол», то на її етикетках не зазначено місце видобутку води, хімічний склад, номер свердловини. Це не дає можливості споживачам встановити місце походження води. Як повідомили у відділенні АМК, використання підприємством позначення «Збручанська» під час виробництва та реалізації питної газованої води «Збручанська роса», насправді видобутої з Білогірського та Волицького родовищ з подальшою додатковою обробкою, може ввести в оману споживачів продукції стосовно її походження. Зрештою, цю воду можуть сплутати з мінеральною природною лікувально-столовою питною водою «Збручанська». Такі дії ПП «Рудпол» містять ознаки порушення законодавства, передовсім Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції», вирішили працівники відділення АМКУ.
«Цього року на регіональному ринку реалізації мінеральної води ми вже виявили ознаки недобросовісної конкуренції в діях ТОВ «Ольгерд» (село Головчинці Летичівського району), яке під етикеткою «Справжня джерельна Меджибіж» розливало воду з комунальної системи централізованого водопостачання», — повідомив голова відділення Віталій Олуйко.