Четверта у 2009-му році нова школа стала до ладу на Вінниччині. Напередодні Нового року новосілля справили вчителі, учні та їхні батьки у шкільному приміщенні в селі Довжок Ямпільського району.
Шість мільйонів гривень пішло на завершення будівництва школи-довгобуду, фундамент для якої заклали більш як двадцять років тому. Навчальний заклад розраховано на 250 учнів. «У наповненості класів ми не маємо жодного сумніву, — каже голова Ямпільської райдержадміністрації Володимир Волошин. — По-перше, уже нині у школі навчається трохи більше двохсот учнів. По-друге, у селі поволі збільшується народжуваність, на наступний рік у перший клас піде двадцять діток».
Особливістю нового навчального закладу є створення в ньому сучасної матеріально-технічної бази. За словами голови Вінницької облдержадміністрації Олександра Домбровського, який узяв участь в урочистому відкритті школи, таку само базу створено у кожній із чотирьох нових шкіл, будівництво яких завершили цьогоріч. «Наше завдання — забезпечити всі школи регіону доступом до мережі Інтернет, — наголосив пан Домбровський. — Десять шкіл у віддалених населених пунктах заплановано під’єднати до широкосмугового інтернету з допомогою супутникового зв’язку. У цьому вінничанам допоможуть фахівці Національного космічного агентства України, угоду з яким уклала обласна влада».
У вісімнадцяти нових школах розпочали навчання діти на Вінниччині протягом останніх п’яти років. З них десять шкіл будувати розпочинали з «нульового» циклу, у решті — завершили спорудження довгобудів.
Вінницька область.