Днями у лісовому масиві на Полтавщині знайшли трьох зниклих дітей. Найменша дівчинка була мертва.
Ця знахідка приголомшила мешканців області. Адже раніше їх закликали допомогти у пошуках 33-річної мешканки села Піски Козельщинського району та трьох її дітей. Ця мати з п’ятирічною й однорічною донечками та трирічним синочком іще 30 липня пішла на місцевий пляж та не повернулася. Міліція почала шукати їх із «припискою», що раніше «жінка періодично вживала спиртне, після чого втрачала орієнтацію у просторі». Правоохоронцям також було відомо про ймовірність її виїзду до сусідніх Кременчука чи Комсомольська. Саме в останньому матір таки знайшли. Але вона «відпочивала» там зі спиртним у компанії малознайомих людей без дітей і не могла пояснити, де вони поділися.
Тож активні пошуки малюків продовжували міліціонери, лісівники, мисливці, козаки і місцеві мешканці. Та лише за п’ять днів(!) на їхній слід випадково, побачивши дитячий черевичок, натрапив пастух. Налякані й голодні хлопчик і дівчинка були у лісі. На прохання міліціонерів підійти ближче відповідали: не можуть зробити цього, бо привела їх сюди мама й наказала сидіти тихо та ховатися від людей за деревами. Поруч стояв дитячий візочок із їхньою вже неживою однорічною сестричкою, яка померла, вочевидь, від виснаження.
За фактом розпочато кримінальне провадження, прокуратура області контролює хід слідства та перевіряє дотримання вимог законодавства відповідними органами та службами у справах дітей Козельщинського району.