ЛЬВІВЩИНА

Близько тисячі людей, що живуть у багатоквартирних будинках в Раві-Руській Жовківського району Львівської області, вже кілька років взимку нещадно мерзнуть.
— Коли малі діти, інваліди, старші люди мерзнуть у своїх квартирах, за це, врешті-решт, хтось має відповідати, — стверджує заступник голови комісії з питань планування території, містобудування, архітектури та ЖКГ Богдан Кук, коментуючи ситуацію, що склалася у колишньому військовому містечку.
«Як депутат і як людина, що колись служила в Раві-Руській, цю проблему не маю права замовчувати», — каже Б. Кук та ініціює широко оприлюднити біду жовківчан. Він обурений, що документація для початку робіт по кілька разів переробляється, до того ж не безкоштовно. Узимку, звичайно, складно прокладати кабель, однак немає впевненості, що коли потепліє, рух розпочнеться, адже у чиновників одна відповідь: немає фінансування.
Ще 15 грудня сесія Жовківської районної рада підтримала пропозицію депутатської групи «Самовряда Жовківщина» і прийняла звернення до голів львівських ОДА та облради, в якому поінформувала про критичну ситуацію в енергозабезпеченні будинків на вулиці Залізної дивізії.
«У разі сильних морозів, — йдеться у зверненні, — частина міста Рава-Руська може перетворитися на другий Алчевськ. Більше сотні квартир опалюються побутовими електроприладами з електромережі з напругою у 220 вольт».
Цей лист саме збігся із настанням морозів, коли люди рятувалися, хто як міг. Хтось виїхав на цей час до готелів, хтось включав у розетку прилади електроопалення або купував так звані «буржуйки». Люди у розпачі очікують другої хвилі морозів і кажуть: тих, хто не вміє працювати, потрібно переселити в наші квартири...