У Запорізькій області вперше вручено нагороди «Визнання громади», засновані асоціацією громадських організацій «Агенція регіонального розвитку «Пріоритет». Протягом місяця двадцять громадських організацій вносили пропозиції щодо тих державних службовців, які, на думку експертів, є гідними визнання. Серед перших лауреатів конкурсу був заступник голови облдержадміністрації Олександр Сін. Нагород «Визнання громади» удостоєні також начальник головного управління економіки облдержадміністрації Елла Слепян та її заступник Світлана Кругляк.
У «школі патріотів» — перший випуск курсантів
Так у Запоріжжі називають Курсантський корпус при обласному центрі патріотичного виховання молоді. Він був створений у лютому 2008 року. Тут готують інструкторів із патріотичного виховання молоді. Теоретичну підготовку курсантів здійснюють провідні спеціалісти вищих навчальних закладів, обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, дитячо-юнацької спортивної школи «Спас», фахівці культури та мистецтва, а також самого центру патріотичного виховання. І ось у цій незвичайній школі відбувся перший випуск курсантів.
— Хотілося б, щоб ви стали провідниками ідеї відродження патріотичного виховання. У цьому ви завжди можете спиратися на підтримку депутатського корпусу обласної ради, — сказав, вручаючи дипломи, заступник голови облради Анатолій Світлицький.
Задушив за 100 гривень
Соціальна працівниця, яка опікувалася 70-річною жителькою Бердянська, здивувалась, побачивши відчинені двері в квартирі бабусі. Та й сама господиня її не зустрічала на порозі, як завше, а лежала в ліжку. Підійшовши ближче, жінка зрозуміла, що підопічна мертва. Зважаючи на поважний вік небіжчиці, можна було подумати, що прийшов її час, однак гостю збентежив безлад у квартирі. Адже бабуся навіть тоді, коли хворіла, завжди прибирала помешкання.
Під час огляду тіла померлої видимих тілесних ушкоджень працівники міліції не виявили. Але судово-медична експертиза вказала на справжню причину смерті — задушення. До кола підозрюваних потрапив 32-річний чоловік родички бабусі із села Нельгівка Приморського району, який уже відбував покарання за крадіжку. Однак за місцем проживання його не виявили, а знайшли аж у Новій Каховці Херсонської області.

Як установило слідство, будучи напідпитку, він прийшов до бабусі просити грошей і розлютився, коли вона відмовила. Задушивши нещасну, почав обшукувати квартиру, та єдине, що знайшов, були 100 гривень, які старенька тримала на чорний день. Після цього душогуб вирішив пересидіти на Херсонщині, подалі від місця злочину, сподіваючись на те, що все йому зійде з рук. Але кримінальна інтуїція підвела. Підозрюваного доправили у слідчий ізолятор і судитимуть за умисне вбивство.