Тисячу гривень винагороди пообіцяло підприємство «Тепловоденергія» громадянам міста за будь-яку інформацію, яка допоможе попередити викрадення каналізаційних та водопровідних люків. Постійні крадіжки спонукають застосувати спеціальне маркування люків, що фактично унеможливить здачу їх на металобрухт, кажуть тепловики. Керівники пунктів прийому вторсировини у цей же час запевняють, що в них не приймають не тільки люків, а й побутових приладів, які теж можуть бути крадені. «Щоб удало розслідувати подібні факти правопорушень, — вважає начальник міськвідділу внутрішніх справ Микола Семенишин, — комунальники повинні якомога оперативніше повідомляти про факти зникнення люків, а вони цього не роблять».
Студентським лідерам є чим пишатися
Кам’янчанин Олексій Жмеренецький у році, що минає, працював членом колегії Всеукраїнської студради при Міністерстві освіти та науки України. Хлопець бере активну участь у житті держави, обговоренні та прийнятті законів, які стосуються освітнього процесу у вишах. За його словами, особливо актуальним студенти вважають прийняття закону «Про розширення студентського самоврядування» (законопроект перебуває у Верховній Раді та чекає на ухвалення).
У своєму регіоні він та його соратники відстежували дотримання термінів виплат стипендій і запевняють, що порушень тут не було. «Ще пам’ятаємо той час, коли активне студентство мітингувало та голодувало під стінами законодавчих органів, тепер їх залучають до активної роботи при Кабінеті Міністрів України, — каже Олексій. — Для мене та моїх друзів це предмет справжньої гордості».