В Івано-Франківську під міськвиконкомом зібралося близько ста автомобілів таксі. Самі таксисти «окупували» вхід до приміщення. На страйк вийшли тільки резервні сили автоперевізників, а загалом їхня кількість становить близько 500.
За словами голови Асоціації таксистів Івано-Франківська Романа Жука, безпідставне підвищення ставки єдиного податку з 80 до 100 гривень у період кризи неминуче призведе до банкрутства багатьох таксистів.
Міський голова Віктор Анушкевичус запевнив, що існуюча в місті ставка єдиного податку й так є найнижчою в області. Він порадив таксистам швидше переходити на європейські норми роботи, підвищувати культуру перевезення пасажирів.
Розміняла сто років
Мешканка села Золота Липа Тлумацького району Ганна Михайлівна Дзьоба відзначила 100-річний ювілей. На адресу іменинниці надійшло привітання від Президента України Віктора Ющенка. Районний відділ соціального захисту вручив ювілярці 100 гривень та цінний подарунок. Привітати іменинницю зі святом, окрім працівників соціальної сфери, прибули представники влади, громадськості, численна родина.
Обрали «Містера Нафти і Газу»
У муніципальному центрі дозвілля пройшов конкурс краси та талантів «Містер Нафти і Газу—2009», в якому взяли участь 11 найкращих студентів університету. Першим конкурсним номером був вихід-представлення у національних костюмах. Хлопці постали перед глядачами справжніми козаками. Центральним номером, який чи не найбільше впливав на підсумковий результат, був конкурс талантів, де хлопці намагалися показати все, на що здатні. Вони співали, танцювали, жартували та читали власну поезію...
Титул «Містер Нафти і Газу» виборов студент четвертого курсу Мар’ян Паньків. Він та два віце-містери представлятимуть технічний університет на міському конкурсі «Містер Івано-Франківськ—2010».
Програма зайнятості потребує ефективних змін
На засіданні тристоронньої соціально-економічної ради в Івано-Франківську обговорено Програму зайнятості населення на 2010—11 роки. На думку учасників засідання, попередня урядова програма створення нових робочих місць виявилась неефективною, тож профільному міністерству запропоновано внести суттєві зміни до неї. Тристороння рада рекомендувала органам виконавчої влади посилити контроль за атестацією робочих місць працівників, зайнятих на роботі зі шкідливими і важкими умовами праці, а профспілковим об’єднанням — здійснювати ефективний громадський контроль за дотриманням трудового законодавства.