Шановний Анатолію Федоровичу!
На Ваш лист від 11 листопада 2009 року за № 482 до Голови КМДА пану Черновецькому Л. М. з приводу питань, які були висвітлені на шпальтах Вашого видання, повідомляємо наступне:
Щодо незаконного будівництва у ПКіВ «Гідропарк»:
Опрацювавши це питання, можемо констатувати про вжиті запобіжні заходи щодо незаконної забудівлі території рекреаційного призначення.
За порушення п. 15.1.1. «Правил благоустрою м. Києва» затверджених рішенням Київської міської ради від 25.12.08 
№ 1051/1051, а саме проведення будівельних робіт без отримання дозволу (ордеру) Головного управління контролю за благоустроєм м. Києва, складено протокол за ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення на ім’я директора ТОВ «Форест-парк прем’єр» Земелєва Є. О. та внесено припис на усунення порушень.
Щодо встановлення малих архітектурних форм біля станцій Київського метрополітену:
Доводимо до Вашого відома, що встановлення малих архітектурних форм (торговельних кіосків) без дозволу (ордеру) Головного управління є порушенням п. 13.1.1. «Правил благоустрою м. Києва» затверджених рішенням Київської міської ради від 25.12.08 № 1051/1051, за вчинення вищезазначеного порушення спеціалістами Головного управління вносяться приписи та складаються протоколи за ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
У разі своєчасного не усунення порушень, керуючись п. 13.3.2. «Правил благоустрою м. Києва» матеріали щодо здійснення примусового демонтажу МАФ передаються на розгляд Комісії з демонтажу самовільно встановлених та безхазяйних елементів благоустрою Головного управління контролю за благоустроєм міста Києва.
За результатами проведеної перевірки інформуємо про наступне:
Станція метро «Героїв Дніпра»: Внесено приписів — 79 (за 2009 рік); Демонтовано — 6; Матеріали передано на комісію з демонтажу Головного управління — 71.
Станція метро «Чернігівська»: Внесено приписів — 44; Складено протоколів — 2; Демонтовано МАФ — 5; Матеріали передано на комісію з демонтажу Головного управління — 28; МАФ включено у графік на демонтаж — 6.
Станція метро «Лісова»: Всього приписів — 66; Складено протоколів — 2; Демонтовано — 1; Матеріали передано на комісію з демонтажу Головного управління — 22; МАФ включено у графік на демонтаж — 8.
Станція метро «Либідська»: Всього приписів — 12; Демонтовано — 1; Матеріали передано на комісію з демонтажу Головного управління — 9; МАФ включено у графік на демонтаж — 2.
Також інформуємо, що Головним управлінням контролю за благоустроєм м. Києва систематично здійснюються перевірки законності розміщення МАФ біля виходів зі станцій метро.
Щодо організації заходів по відновленню зелених насаджень по проспекту Перемоги, 50-а (поруч зі сквером «Слава танкістам»):
Повідомляємо, що в ході опрацювання інформації було встановлено наступне: видалення зелених насаджень по проспекту Перемоги, 50-а, біля метро «Шулявська», відбулось на земельній ділянці, яка відповідно до державного акту на право власності від 13 серпня 2007 року №01-8-00142 належить ТОВ «Рінко» на правах приватної власності. Відповідно до статті 79 п. 2 Земельного кодексу України «Право власності на земельну ділянку поширюється в її межах на поверхневий (ґрунтовий) шар, а також на водні об’єкти, ліси і багаторічні насадження, які на ній знаходяться», тому зелені насадження, що знаходяться на вище згаданій ділянці є майном ТОВ «РІНКО» і не можуть відноситись до зелених насаджень загального користування рекреаційного призначення.
А також було повідомлено про сплату відновної вартості зелених насаджень під час отримання державного акту на право власності на земельну ділянку (платіжне доручення від 03 жовтня 2007 року №53).
Згідно рішень Київської міської Ради від 12 лютого 2004 року №40/1250 і від 21 жовтня 2004 року №627/2037 та беручи до уваги Договір купівлі-продажу земельної ділянки несільськогосподарського призначення від 26 квітня 2005 року земельна ділянка по проспекту Перемоги, 50-а площею 0,3110 га продана ТОВ «РІНКО» за рахунок земель міської забудови і не перебуває на балансі КП УЗН Шевченківського району.
Таким чином, констатуємо, що усі порушені в листі питання були детально розглянуті, опрацьовані, застосовані відповідними до компетенції управліннями, комунальними організаціями запобіжні заходи стосовно виявлених порушень та за результатами повідомляємо про це особисто Вас в особі редакції газети «Голос України».
З повагою, Перший заступник Д. Басс.