Упродовж року до громадської приймальної народного депутата Романа Ткача («НУ—НС») в Івано-Франківську надійшло близько 200 звернень від мешканців області, підприємств, установ та організацій. Про це парламентарій повідомив на прес-конференції. 
В основному прикарпатці зверталися з проханнями про матеріальну допомогу. Їм також надавалися юридичні консультації із земельних та майнових питань. Майже 100 депутатських звернень та запитів направлено у вищі інстанції органів влади.
Роман Ткач провів виїзні прийоми громадян у трьох районах області: Тисменицькому, Надвірнянському та Рожнятівському. На прийомах побувало близько 90 осіб. Також народний депутат зустрічався з виборцями Городенківського, Тлумацького, Тисменицького районів та міста Івано-Франківська.
Крім того, Роман Ткач за час роботи Верховної Ради VІ скликання подав 34 законопроекти. Ці законопроекти в основному спрямовані на врегулювання проблемних питань у земельній галузі та в сфері агропромислового комплексу. Крім того, частина законодавчих ініціатив мають соціальне та суспільне спрямування — соціальні гарантії працівникам охорони здоров’я, культури, пенсійне забезпечення працівників сільського господарства, проведення щеплень на добровільних засадах, визнання ОУН-УПА воюючою стороною у Другій світовій війні, внесення у паспорт даних про національність тощо.
Роман Ткач також розробив і подав до Верховної Ради України проекти законів «Про Державний земельний банк України» та «Про ринок земель», необхідність розроблення яких передбачено Земельним кодексом України та які є актуальними напередодні запровадження ринку землі в Україні. А не так давно представляв у Верховній Раді законопроект «Про державний земельний кадастр» (співавтором якого він є) з пропозиціями Президента після доопрацювання. Крім того, 132 пропозиції та поправки, подані Романом Ткачем до проектів законів, прийнятих Верховною Радою в першому читанні, враховані під час їх розгляду профільним комітетом.
 
Івано-Франківськ.