Підпали партійних офісів на контролі правоохоронців

Кілька підпалів офісів Віктора Януковича в різних регіонах є «достатньо скоординованою роботою». Про це заявив в Івано-Франківську на прес-конференції міністр внутрішніх справ, лідер «Народної самооборони» Юрій Луценко. Та відкинув звинувачення у бездіяльності міліції стосовно таких випадків.
За його словами, в Полтаві «на гарячому» затримано молодиків (це були студенти), які мали з собою запалюючу суміш і намагалися підпалити штаб регіоналів. Поки що правоохоронці з’ясовують, ці «вогняні акції» хаотичні чи кимось сплановані.
У Галицькому районі Івано-Франківської області також був підпал. Щоправда, докладної інформації міністр не мав, але обіцяв розібратися, повідомляє наш власний кореспондент Дарина НАЗАРЧУК.
Освіта як пріоритет номер один
Під час зустрічі з викладачами та студентами Запорізького національного університету Президент України Віктор Ющенко висловив переконання в тому, що розвиток освіти, яка забезпечує високу конкурентну здатність нації, має бути пріоритетом у роботі влади. «Якщо ми плануємо виграти завтрашній і сьогоднішній день, нам треба виграти освіту, — підкреслив він. — Єдиний спосіб формувати сучасну людську конкуренцію — через освіту, науку, технології... Освіта є пріоритет номер один». Аби через 16 років вища школа отримала повноцінне поповнення, необхідно посилювати державну допомогу молодим сім’ям. За словами Віктора Ющенка, уже сьогодні у восьми регіонах спостерігається приріст населення і якщо така тенденція протримається до 2015 року, то вона охопить усю Україну. Але для цього на допомогу при народженні дітей щорічно потрібно виділяти з державного бюджету близько 6 мільярдів гривень, повідомляє наш власний кореспондент Микола МАНЬКО.
Суд скасував попередження ЦВК
Київський апеляційний адміністративний суд задовольнив позов кандидата у Президенти Юлії Тимошенко на ухвалу ЦВК про оголошення їй попередження, повідомила прес-служба БЮТ. За інформацією керівника юридичного штабу Ю. Тимошенко Руслана Кирильчука, попередження винесено за нібито порушення законодавства під час зустрічі Ю. Тимошенко з громадянами в Чернігові.
«Суд встановив, що ніяких порушень з боку кандидата в Президенти Юлії Тимошенко не було. У зв’язку з цим суд скасував зазначену ухвалу ЦВК як протиправну», — сказав Р. Кирильчук.
Нагадаємо, ЦВК винесла попередження кандидатові на пост Президента, Прем’єр-міністрові Ю. Тимошенко у зв’язку із залученням для проведення передвиборної агітації її підлеглих, службового транспорту та інших ресурсів. ЦВК ухвалила зазначене рішення після розгляду скарги кандидата на пост Президента України Василя Противсіх.
Результати фальсифікуватимуть
Підрахунок голосів на виборах Президента України від політичної партії «Фронт змін» контролюватимуть 105 тисяч спостерігачів на виборчих дільницях усіх рівнів. Про це повідомив кандидат на пост Президента України Арсеній Яценюк, повідомляє прес-служба «ФЗ».
Кандидат підкреслив, що в нього немає жодних сумнівів у намаганнях фальсифікувати вибори. І це відбувається вже зараз — через підкуп виборців. Про це, зазначив політик, йому зізнавалися люди на мітингах-телемостах, на яких він спілкувався із жителями майже 700 населених пунктів. На його переконання, фальсифікуватимуть також результати виборів — за допомогою членів виборчих комісій.
«Ручне» управління
Уряд, отримавши відмову від МВФ у додатковому фінансуванні, вирішив латати «дірки» у бюджеті за кошти регіонів. Такі дії з боку влади не просто позбавляють людей засобів до існування, а й дискредитують ідею місцевого самоврядування. Так кандидат на пост Президента України Інна Богословська прокоментувала блокування фінансування регіонів з боку Держказначейства.
«Практично в усіх регіонах України склалася складна ситуація з виконанням місцевих бюджетів», — підкреслила Інна Богословська.
На думку політика, повідомляє персональний сайт І. Богословської, проблема коріниться в незбалансованих та популістських діях уряду.
«Гроші зароблені областю, але прем’єр, вдаючись до ручного управління економікою, забирає їх на потреби виборчої кампанії. А це неприпустимо», — зазначила Інна Богословська.
Судова реформа
«Потрібно прийняти закон, згідно з яким суддя автоматично йде у відставку, якщо протягом року суд вищої інстанції скасує два його рішення», в цьому переконаний кандидат у Президенти Михайло Бродський. «Це досвід наших багатьох сусідів. Завдяки такому закону, корупцію як рукою знімає», — ділиться думками кандидат на своєму офіційному сайті.
Всі програми медицини поки що на папері
«Україна, реформуючи систему охорони здоров’я, має використовувати ті рецепти, які діють в інших демократичних країнах, максимально уникаючи припущених ними помилок», — заявив в інтерв’ю радіо «Ера» народний депутат України, кандидат в Президенти України від Української народної партії Юрій Костенко.
За його словами, «у світі найбільш ефективною вважається система багаторівневої охорони здоров’я, яка передбачає гарантовані державою безкоштовні послуги людям, що мають статки нижче середнього рівня, більш якісний та відносно дешевий медичний сервіс за страховими полісами, а також приватну, дорогу медицину». Костенко вважає «ключовою проблемою системи охорони здоров’я в Україні — відсутність належних коштів у держбюджеті». Однак «за таких доходів держбюджету — 37 млрд. доларів на 48 млн. населення — на інше не варто сподіватися». «За такого стану економіки всі програми залишаться на папері», — цитує політика його офіційний сайт.