Президент України Петро Порошенко вчора провів раніше анонсовану зустріч із представниками волонтерських організацій. Глава держави наділяє їх особливим статусом народного безстороннього контролю над держзакупівлями та обіцяє миттєву реакцію у випадку порушень. 
 Президент зазначив, що в умовах бойових дій дозволено державні закупівлі за спрощеною процедурою, але це не означає, що вони мають бути непрозорими, передає ЛігаБізнесІнформ.
«Я даю доручення, щоб до суспільних рад міністерств, які користуються цим правом (закупівель за спрощеною процедурою. — Ред.), були обов’язково включені представники-волонтери, які зарекомендували себе як справжні патріоти. Щоб у них була можливість перевірити всі закупівлі. І реакція на це повинна бути миттєвою. Там, де ви знайдете які-небудь позиції, що закупівлі були з порушенням прозорості, за завищеними цінами або це тривало більше часу, ніж потрібно за воєнних умов, буде й моя відповідна реакція», — пообіцяв Петро Порошенко.
На зустрічі з волонтерами глава держави висловив ще одну пропозицію — звільнити учасників антитерористичної операції від квартплати. Звертаючись до глав облдержадміністрацій, які також були запрошені на це засідання, П. Порошенко заявив, що він наполягає на тому, щоб голови ОДА узяли під своє персональне шефство родину кожного загиблого воїна. При цьому він підкреслив: йдеться не тільки про те, що цим родинам належить за законом.
Також Президент наполягав на особливій увазі до тих, хто прямує в зону АТО. Зокрема, призовники повинні бути забезпечені формою й засобами захисту. Він підкреслив, що обов’язок влади як у центрі, так і на місцях — це забезпечення лікування, реабілітації, адаптації військовослужбовців, їхнє працевлаштування у разі потреби, а також збереження заробітної плати на основному місці роботи, додатково до тієї плати, яку вони отримують у зоні АТО.
Петро Порошенко заявив, що в адміністрації Президента відкриють гарячу лінію, куди можна буде звернутися з тими запитаннями, що за якихось причин не можуть розв’язати на місцевому рівні.