Якщо перед постом на Львівщині зросли ціни на м’ясо, то у грудні напередодні Нового року на продовольчих ринках області зафіксовано подорожчання молока аж на 3,8 відсотка. Зрештою зросли ціни на всю молочну продукцію, а заразом на олію, яйця і цукор. Ще місяць тому економні господині могли виторгувати капусту за 2 гривні за кілограм, а тепер ледь вдається домовитися за три. Буряк і моркву не знайти дешевше, ніж за 4 гривні.
Однак заощадливий господар поїде на гуртовий ринок «Шувар» і придбає все значно дешевше. Тут ціни найдемократичніші на всю Галичину, завдяки тому, що працюють напряму з великими операторами. Вдень заїжджає до 160 машин для торгівлі й до 3 тисяч автомобілів покупців. Незважаючи на передріздвяне подороджчення, лимони коштують від 8 до 11 гривень, а мандарини — від 10 до 12. Навіть свіжі баклажани можна придбати за 8—10.
І все ж таки відвідини магазинів та базарів львів’ян засмучують, адже традиційна кутя вийде в півтора рази дорожчою, ніж було торік. Якщо взяти магазинну крупу (2,50 гривні), мак (2 склянки по 5 гривень), горіхи (2 склянки по 4), мед 
(1 склянка за 15 гривень), родзинки (200 грамів — 6 гривень), то скромна кутя затягне — 37,5 гривні. Однак, якщо врахувати, що кожна добра господиня обов’язково скористається послугами селянок, тобто візьме крупу в них, а ще стягнеться з останнього і додасть до куті цедру лимона, кураги або цукатів, то ціна дотягне до 50. Тож цього року кутя на святковому столі буде мало не золотою.