Позавчора під час аварії загинув 35-річний депутат Вінницької облради Віталій Мельник.
Слідством ще не встановлено причину аварії, під час якої загинув місцевий обранець і начальник обласної екологічної інспекції Віталій Мельник.
У неділю, 27 грудня ц. р., о десятій тридцять ранку на автотрасі Вінниця—Хмельницький, біля села Ксаверівка неподалік від обласного центру, джип, яким керував Віталій Мельник, несподівано перетнув смугу зустрічного руху, з’їхав у кювет і врізався в дерево. Від удару водія викинуло з салону. Він загинув на місці аварії. Така інформація зафіксована у зведеннях обласної ДАІ. Відомо також, що автомобіль, який належав Віталію Мельнику, новий. Знайомі Віталія кажуть, що він не мав великого досвіду керування транспортом.
В обласну раду пана Мельника було обрано за списками від партії «Батьківщина». Невдовзі після того його призначили на посаду начальника екологічної інспекції Вінницької області. Молодий керівник вирізнявся тим, що одночасно із щоденними клопотами брався за вирішення значних справ, які потребували часу й зусиль. Остання з них стосувалася виявлення на території Вінниці значної кількості хрому. Як з’ясували екологи, небезпечна речовина не має господаря, бо знаходиться на підприємствах, які вже не працюють. Такі резонансні факти молодий керівник не приховував від громадськості. Це ще одна з рис, характерна для стилю роботи керівника екологічної інспекції. Боляче говорити про те, що його життя обірвалося так передчасно. Він навіть не встиг створити власної сім’ї.