Нещодавно в Києві, в Республіканському будинку актора, відбулася презентація журналу «Прилуки. Фортеця» (редактор — Ігор Павлюченко).
Це не перший, а вже четвертий його номер. Здається, в жодному з районних центрів України нема подібного журналу. Ідея видання належить меценату, почесному громадянинові міста Юрію Коптєву. Сам він родом з Прилук, живе й працює в Москві. Саме тому журнал двомовний, українські тексти (окрім віршів) паралельно перекладені російською. Задум зрозумілий — щоб можна було похвалитися московським друзям. А хвалитися є чим — журнал повноколірний, щедро ілюстрований і цікавий. Досить сказати, що макет його розробив Шевченківський лауреат, художник Олександр Івахненко. Чи кожен столичний журнал може цим похвалитися?
Паралельно в Будинку актора відкрилася фотовиставка «Прилуки. Люди і місто», де виставлено роботи Віталія Удода, Володимира Клязніки, Володимира та Олени Канавець, Віктора Молодого, Олександра Метіля, Орисі Григоренко та Володимира Яковенка. Тут-таки, у фойє, створював легку, святкову атмосферу фольклорний ансамбль «Горлиця». Серед гостей презентації — відомі артисти Раїса Недашківська, Володимир Талашко, голова Чернігівського земляцтва в Києві Віктор Ткаченко і, звичайно, Юрій Коптєв.
Того вечора також було показано два фільми: про Прилуки і про нашого знаменитого земляка, великого актора-коміка Миколу Яковченка.
А творчу молодь Прилук представляв «Новий театр» (режисер Artемій) уривком із своєї вистави «W. W. W. евчен. come. today». Цей театр, до речі, мріє про те, щоб отримати статус муніципального.
 
Прилуки.
Чернігівської області.