В експоцентрі «Спортивний» при Національному університеті фізвиховання та спорту відбувся ХІІ передріздвяний київський міжнародний ярмарок «Медвін: Книжковий світ».

Ярмарок збігся з традиційною порою пошуку подарунків, бо на носі новорічно-різдвяні свята. Тож ярмарковими павільйонами витав святковий настрій. Це відчували й прості читачі, й книжкові гурмани. Прихильники американського письменника Дена Брауна прийшли на презентацію його нового роману «Втрачений символ». На сьогодні, до речі, видавництво «Клуб сімейного дозвілля» — єдиний в СНД власник прав на публікацію останнього роману Брауна. Переклав книжку українською Володимир Горбатько.
На ярмарку відбулася низка цікавих зустрічей, майстер-класів та презентацій. Зокрема, презентація літературної серії «Сутінкова сага» американської авторки Стефані Маєр та духовного роману «Святий Йосиф Обручник» Марії Влад. А Ірен Роздобудько розповідала всім охочим, як перетворити книжку на фільм. Тут таки можна було переглянути трейлери трьох кінофільмів за романами та сценаріями письменниці. Не можна не згадати презентацію скандальної книжки «Як зав’язати з бухлом і курінням» Сергія Пантюка. Привернув увагу майстер-клас поета і драматурга Олександра Ірванця — він розповів про секрети створення успішної п’єси. В літературній кав’ярні майже безперервно щось готували на «книжковій кухні» — телеведуча Даша Малахова, письменники Ірена Карпа, Андрій Курков та брати Капранови.
Оскільки на другий день ярмарку святкували Миколая, значна частина культурної програми була присвячена дітям. Дітлахи спробували варити папір, каліграфічно писати й робити ілюстрації. Їм читали казки вітчизняні зірки: чарівна актриса Ірма Вітовська, Павло Гудімов (колишній учасник «Океану Ельзи»), поет-видавець Іван Андрусяк. А як не згадати про зустріч із колоритним і зворушливим казкарем Гурамом Петріашвілі! Здається, після ярмарку і діти, й дорослі почали відчувати дух прийдешніх свят.
Зрештою, скільки там залишилось?