13 вересня цього року в Червонограді Львівської області один із місцевих жителів отримав тілесні ушкодження. Вже наступного дня за підозрою у вчиненні цього злочину було затримано Михайла М. Чоловіка доставили в райвідділ міліції і шляхом катувань змусили написати явку з повинною. Принаймні так стверджує сам потерпілий та його адвокат Олег Мисик.

За словами Михайла М., у міліції його жорстоко катували. Били по руках, ногах, хребту. Потім скували руки наручниками під колінами і повісили на перекладині. Такий різновид вибивання свідчень серед міліціонерів називається «папуга». Через годину це призвело до повної втрати чутливості рук. При цьому слідчі навіть не оформили затримання належним протоколом. Невідомо, скільки б ще тривало катування, але край йому поклала раптова перевірка, яка приїхала до міста. Щоправда, відпустили чоловіка вже після того, як він зізнався у злочині.
«Мій підзахисний о 23 годині купував у нічному кіоску шампанське, а вже через годину біля того ж кіоска було скоєно злочин: завдання глибокої проникаючої рани місцевому мешканцеві. Три доби Михайла утримували у відділку міліції, не повідомляючи рідним, де він перебуває, та не забезпечуючи йому права на захист. Сьогодні ми говоримо не про винуватість чи невинуватість Михайла. Мова йде про його побиття. Адже правоохоронці не мали права цього робити», — розповів недавно на прес- конференції О. Мисик.
Також адвокат зазначив, що це не поодинокий випадок на Львівщині. Зараз прокуратура області порушила кримінальну справу проти працівників міліції Самбірського та Дрогобицького районів, які протягом довгого часу знущалися з затриманих. Така мала статистика пояснюється страхом і незнанням підозрюваних. Адже багато затриманих просто не знають, що навіть коли їх затримують як свідків, вони можуть вимагати адвоката.
 
P. S. Кримінальну справу проти Михайла М. не порушено. Однак триває розслідування. Чоловік подав скаргу до обласної прокуратури щодо незаконного утримання та жорстокого поводження з боку правоохоронців.