Таке питання ставлять члени стотисячної громади Кам’янця-Подільського, як тільки мова заходить про остаточну розв’язку болючої проблеми — повернення громаді її майнового комплексу тепло- та водомереж, який орендує закрите акціонерне товариство «Тепловоденергія». 

Більше року тривав розгляд справи в судах, в результаті прийнято рішення на користь громади. Щоправда, відповідач — ЗАТ «Тепловоденергія» — на вердикт Верховного суду України, який, зауважте, був остаточним та оскарженню не підлягав, подав було нову скаргу. Але 26 листопада цього року Верховний суд удруге відмовив ЗАТ. Отож, є процедура: справа має надійти до першої інстанції, тобто в Хмельницький господарчий суд, для видачі ним наказу про виконання. «Розпорядженням міського голови вже створено комісію з прийому-передачі майна, тільки це зовсім не проста процедура, тому що відповідач не поспішає виконувати це рішення», — повідомила заввідділом промисловості та економіки комунальних підприємств Майя Гурська.
Не тільки прості громадяни — споживачі послуг ЗАТ, а й навіть посадовці зауважують, що може відбуватися подальше затягування передачі майна. Це аж ніяк не покращує стан стратегічного комплексу. Нині мережі в місті такі діряві, що, за оцінкою і самих орендарів, і влади, пориви чигають на кожному кроці. Міська влада запевняє схвильовану громаду, що «нового Алчевська» не допустить. Але «репетиція» вже сталася під кінець листопада. Чимало будинків міста залишилося без води — кілька діб ліквідовували масштабний прорив. На щастя, не довелося переривати асфальтне полотно проспекту, адже під час попередньої недавньої аварії представники влади вмовили тепловиків вставити так звану гільзу, через яку цього разу швидше «заштопали» дірки.
Тут слід пояснити, чому мережі стали решетом. Укладаючи договір, колишнє керівництво міста передало ЗАТ котельні, адмінкорпус, ТЕЦ, а труби по всьому місту навіщось залишило... громаді. Ними займаються виключно у разі аварій. До честі колективу підприємства, бригади в листопаді працювали цілодобово, а жителям, які потерпали без води, її доставляла спеціальна машина ЗАТ. Це вперше підприємство повернулося до громади обличчям... До того місто, образно кажучи, бачило лише спину ЗАТ. До цього, зважте, ще й тарифи піднято до майже найвищого рівня в державі.
Ось і цього року домагаються затвердження нових цін. 
Міська влада не поспішає затверджувати нові ціни, бо вважає їх необґрунтованими. Такий же висновок зробила комісія, створена розпорядженням голови облдержадміністрації із представників управління економіки і фінансового управління Хмельницької облдержадміністрації та працівників управління економіки і фінансового управління Кам’янець-Подільської міської ради, яке проводило комплексну перевірку і виявило «ряд завищених статей витрат, закладених у запропонованих на підвищення тарифах». Управління представило свої розрахунки — «тарифи від влади», які суттєво нижчі за бажані адміністрацією ЗАТ.
Поки що ніяких змін не буде, запевнив населення міський голова Анатолій Нестерук. Він також додав, що домагатиметься від влади області звільнення з посади начальника обласної інспекції з цін, який підписав розрахунки ЗАТ, що йдуть урозріз з інтересами громади.
Турбує не тільки те, що тепловодогосподарство щомиті потребує ефективного, дбайливого господаря, а не дояра чи п’явку, яким би вдовольнити свої апетити — і годі. «Не вірю, що інвестору вигідно стільки років триматися за підприємство, яке дає самі збитки, про які запевняє адміністрація ЗАТ», — каже Майя Гурська.
Владі не байдужа і доля самого колективу. Адже сьогодні не так просто знайти висококваліфікованих зварників, сантехніків. Усі вони по Португаліях та Іспаніях... Робітників запросили перейти в створене ще торік комунальне підприємство, яке після передачі обслуговуватиме майновий комплекс. Минулого року довелося втручатися, щоб не скоротили робітників, які обслуговують внутрібудинкові мережі. Нині треба розрулювати нову проблему: ЗАТ почало накопичувати заборгованість у зарплаті. На перше грудня цього року вона сягнула вже 500 тисяч гривень. Так само не спішить платити за енергоносії — газ, електрику. Такі дії, як відомо, тягнуть за собою попередження про відключення. А стотисячний Кам’янець, де, в основному, за комунальні послуги люди сплачують вчасно, ніяк не хоче бути заручником таких горе-господарів.