До редакції популярної телепрограми «Жди меня» звертаються люди з проханням розшукати рідних та близьких. Але не тільки їх — є запити і на зовсім незнайомих людей, як от від 25-річного Віктора з міста Рівного. Більше того — з’ясувалося, що Віктор у своїх пошуках незнайомої особи, у яку закохався і якій довірився через Інтернет, не один. Принаймні ще четверо українських молодиків клюнули на темношкіру красуню з далекого Сенегалу.

Ця історія розпочалася з того, що у Віктора з’явилася нова інтернетівська співрозмовниця. Назвалася вона Алімою, уродженкою Ліберії. Наразі 23-річна дівчина, за її зізнанням, перебуває у відомому таборі для біженців у Кадарі. А привела її сюди гірка та сумна доля — вся її родина загинула у громадянській війні у Ліберії. У тому числі й батько — директор великої приватної фірми, який мав солідний рахунок (більше чотирьох мільйонів доларів) у банківській установі Лондона. Втім, цей рахунок не пропав. Вона, Аліма, як спадкоємниця має повне право на нього і готова домогтися грошей у судовому порядку. Більше того, коли оформить всі необхідні документи, коли отримає спадок, то готова перерахувати половину суми на його, Віктора, рахунок. Навіть не проти поєднати з ним долю, якщо, звісно, українець цього забажає. Ось тільки є одна проблема — відсутність коштів на те, щоб поїхати до Лондона і вирішити справу.

Як не дивно, Віктор повірив незнайомій дівчині, фото якої отримав по електронній пошті. Навіть закохався у неї. Відповідно почав відсилати їй щотижня по сто доларів. А через півтора місяця на його адресу надійшов запит від банку, щоб надіслав свої банківські реквізити: мовляв, для перерахунку отриманих через суд коштів.

А далі — мовчанка. Ні від банку, ні від Аліми жодної звістки. Віктор подумав, що з дівчиною сталося якесь нещастя, бо ж не могла вона, настільки щиро відкрившись душею, обманути його. Отож, аби відшукати незнайомку, вирішив звернутися до телепередачі «Жди меня». Пройшло ще два місяці — і він за викликом поїхав до телестудії, сподіваючись, що пошуковці натрапили на слід Аліми. Зустріч справді відбулася. Але не з Алімою, а ще з чотирма молодиками, котрі вчинили подібно до Віктора — познайомилися з темношкірою дівицею, закохалися у неї і вирішили фінансово зарадити її біді. Один з них навіть три тисячі доларів до Сенегалу відправив.

Тепер усі п’ятеро (а може, їх кількість значно більша) переконалися, що їх ошукали. Невідома Аліма зникла не тільки з сайтів, а й із закоханих сердець.

 

Рівненська область.