Ми стали набагато толерантніші

Нинішня виборча кампанія засвідчує, що за п’ять років ми стали набагато толерантніші і мудріші. Таку думку висловив кандидат у Президенти, глава держави Віктор Ющенко у Дніпропетровську, повідомляє наш кореспондент Тетяна Колядинська.
Ще п’ять років тому на Донеччині, нагадав він, можна було бачити рекламу тільки одного кандидата, тепер і в цьому регіоні, і по всій Україні кандидати мають однакові можливості для своєї політичної реклами. Завдяки свободі слова люди мають можливість отримувати знання про ті чи інші процеси, міняти свою думку. А чим ближче до істини, тим кращий у них може бути вибір, зауважив Віктор Ющенко.
Переслідування за незаконне отримання пільг
Кандидат на пост Президента України Арсеній Яценюк виступає за створення реєстру пільговиків і переслідування за незаконне отримання пільг. Таку позицію він висловив на мітингу-телемості між містом Шепетівка та десятьма іншими містами Хмельницької області, повідомляє «Фронт змін».
Нині в Україні, за словами А. Яценюка, пільгами користуються 18 мільйонів людей. А працювати в Україні можуть 26 мільйонів. Політик підкреслив, що тема розширення кількості пільгових категорій порушується завжди перед виборами.
Арсеній Яценюк виступив за створення реєстру пільговиків. «Той, хто має право на пільги, зобов’язаний їх отримувати. А той, хто за гроші купив довідку (про право на пільги), а таких, за різними оценками, близько 30 відсотків — лжечорнобильців, лжеафганців, лжеінвалідів, які у вас витягують з кишені гроші, — має нести відповідальність», — заявив кандидат у Президенти і додав, що добиватиметься введення реєстру пільговиків, проведення повної інвентаризації отримання пільг.
Економічний націоналізм
Україні потрібна нова модель — економічного націоналізму, адже лише економічний націоналізм дасть змогу суттєво укріпити націю, сформувати середній клас та гарантувати соціальну солідарність. Про це заявив кандидат на пост Президента України, лідер Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок на зустрічі з мешканцями Рівненської області.
За його словами, треба реформувати всі галузі народного господарства, розвивати конкурентоспроможні галузі української промисловості та інноваційну діяльність, з якими Україна може успішно вийти на зовнішню арену, повідомляє офіційний сайт Олега Тягнибока.
Зменшити імпорт за рахунок свого виробництва
Кандидат на пост Президента від Народно-демократичної партії Людмила Супрун вважає хибною практику імпортування в Україну харчових продуктів у великих обсягах. Про це політик заявила під час робочої поїздки на Черкащину, повідомляє прес-служба НДП. «На жаль, Україна імпортує величезну кількість продовольчих товарів і продуктів. На 1 млрд. завозить м’яса, на 1 млрд. — риби. А ми все це можемо виготовляти тут», — запевнила Людмила Супрун.
Справедливі, чесні і прозорі
Ми захищатимемо результати волевиявлення українських громадян. Справедливі, чесні і прозорі вибори в Україні відбудуться, хоч би що діюча влада робила. Про це заявив кандидат у Президенти України від Партії регіонів Віктор Янукович в Переяславі-Хмельницькому. «Я вважаю, що сьогодні не тільки Партія регіонів, а й весь український народ не дасть цій команді жодних шансів утримати владу. Це буде достойна відповідь людей. А ми, безумовно, будемо на боці наших виборців», — заявив Віктор Янукович, повідомляє прес-служба ПР.
Розпуск недоцільний...
Кандидат у Президенти Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко вважає недоцільним розпуск Верховної Ради після завершення президентських виборів. «Більшість сформується одразу — не сумнівайтеся. Розпускати Верховну Раду і проводити дострокові вибори, звичайно, можна, але чи потрібно? Щоб оновити якісний склад парламенту на 5—10 відсотків? У мене є бажання оновити Раду мінімум на 90 відсотків. Але це складно зробити», — заявила вона і додала, що після її перемоги на президентських виборах у парламенті вдасться сформувати стабільну більшість, повідомляє офіційний сайт Ю. Тимошенко.