У кримських судах планують встановити спеціальні електронні інформаційні кіоски, де будь-хто зможе дізнатися про рух тієї чи іншої судової справи.
Під час «круглого столу» голова Апеляційного суду Криму Сергій Лунін визнав, що є багато нарікань на роботу судів. Але підкреслив: самі суди не приховують інформацію від громадськості.
Суддя Апеляційного суду Марина Кирюхіна зазначила, що важливо знати: не вся інформація підлягає розголошенню. Приміром, деякі процеси проходять у закритому режимі, коли справа зачіпає особисте життя людини, державну таємницю, або за участі неповнолітніх.
Лікарням автономії передали реанімобілі
У Сімферополі за участю високопосадовців відбулося врочисте вручення 10 реанімобілей медичним закладам автономії. Машини закупили за рахунок бюджету АРК та передали лікарням у Сімферополі, Керчі, Євпаторії, Ялті, Феодосії, Судаку, Алушті та Джанкої.
За словами Голови Верховної Ради Криму Анатолія Гриценка, протягом останніх трьох з половиною років влада автономії нарощує обсяги фінансування медицини і прагне забезпечити гідні умови праці лікарям та належну допомогу населенню півострова. Найближчим часом буде закуплено медичне устаткування для амбулаторій сімейного типу і приймальних покоїв. «27—28 грудня отримаємо 10 машин «швидкої допомоги», які буде передано в сільські регіони», — повідомив Голова Верховної Ради Криму.