Ампутація обох ніг чекає 40-річного жителя села Ріжок Літинського району на Вінниччині. Дві морозні ночі чоловік провів у лісі. Нині він перебуває на лікуванні в хірургічному відділенні районної лікарні. Потерпілий під час розмови зізнався, що геть не пам’ятає, яким чином опинився в лісі.
— Дружина з двома дітьми залишилася у своєї сестри в селищі Брацлав, це в Немирівському районі, — каже Олександр. — Я теж був разом з ними, але повернувся додому в Ріжок. Мав там роботу. Увечері мені зателефонували знайомі. Хто саме, також не можу згадати. Вони приїхали пізно. Ми разом вечеряли, а далі у пам’яті ніби все провалилося. Знаю, що хотів зігрітися в якомусь порожньому ангарі, знаю, що довго блукав лісом, босий, тільки в майці і брюках. Щоб зігрітися, бігав...
Сусіди Олександра звернули увагу на те, що в його будинку навіть удень світяться вікна, відчинені двері. А ні господаря, ні господині не видно. Дружину знайшли по телефону у сестри. Вона й повідомила в міліцію про зникнення чоловіка. Той тим часом після двох ночей блукання лісом аж у сусідньому Жмеринському районі натрапив на військову частину. Солдати викликали швидку допомогу, яка доставила його у Жмеринську районну лікарню.
Зі Жмеринки через два дні після надання першої допомоги потерпілого доставили в Літинську районну лікарню. «У нашого пацієнта непроста ситуація, — каже завідувач хірургічним відділенням лікарні Леонід Мельник. — Що там з ним сталося, то нехай з’ясовує міліція. А ми бачимо, що уникнути ампутації стоп ніяк не вдасться. Операцію робитимемо тоді, коли чіткіше визначиться лінія розділу відмерлих і живих клітин. Готуємо пацієнта морально і фізично до хірургічного втручання».
У міліції кажуть, що перевіряють факти, викладені потерпілим. «Дуже багато загадок у його словах», — наголосив один із правоохоронців. Уточнив, що з 2000 по 2005 рік потерпілий відбував покарання в місцях позбавлення волі.