Учора в Києві корпорація «Еталон» представила дві нові перспективні розробки: міський автобус А08110 та автобус А079.45, пристосований для перевезення осіб з обмеженими руховими можливостями.
Модель А08110 «Волошка» призначена для використання в усіх населених пунктах нашої країни — від мегаполісів до сіл. Машина має компактні розміри (габаритна довжина 7,7 м), просторий салон на 54 пасажирів (14 сидячих місць) та потужний двигун (123 кВт). Розроблена також модифікація автобуса з 21 місцем для сидіння.
Автобус А079.45 пристосований для перевезення осіб з обмеженими руховими можливостями та обладнаний підйомною площадкою для інвалідної коляски. Підйом і опускання площадки здійснюється за допомогою дистанційного пульта керування. Ці автобуси можуть бути застосовані для організації транспортного обслуговування учасників та гостей «Євро—2012» в Україні.
Світова фінансова криза підштовхнула машинобудівні підприємства корпорації «Еталон» активніше розвивати виробництво автокомпонентів, як для автопідприємств корпорації, так і для підприємств інших автовиробників. Сьогодні ТОВ «Український кардан» та ТОВ «Чернігівський ковальський завод» активно розширюють номенклатуру продукції та ринки її збуту. «Криза не вічна і, як тільки ринок почне рости, ми повинні бути готовими запропонувати нашим клієнтам нові, сучасніші моделі автобусів», — зазначив на презентації президент корпорації «Еталон» Володимир Бутко.