У разі перемоги на президентських виборах Віктора Януковича ми матимемо безвізовий режим з країнами ЄС уже в 2012 році. Таку думку висловив народний депутат від Партії регіонів, міністр закордонних справ в опозиційному уряді Леонід Кожара під час брифінгу в «Зоряному», повідомляє прес-служба партії.
— Ми вважаємо, що Україна зробила велику помилку, коли в односторонньому порядку ввела безвізовий режим для країн Європейського Союзу і деяких інших розвинених держав, адже в міжнародному праві наявний принцип взаємності. Тому нам необхідно наполягати на безумовному і повному виконанні Європейським Союзом угоди про полегшений візовий режим для нашої країни, — сказав він.
Парламентарій упевнений: у разі перемоги на президентських виборах Віктора Януковича Україна зможе започаткувати безвізовий режим з країнами ЄС і матиме його вже у 2012 році.
Розраховують на голоси тих, хто ще не визначився
На підтримку 40 відсотків населення, яке на сьогодні ні за кого не хоче голосувати, розраховує кандидат на пост Президента Олександр Мороз. Про це він заявив на прес-конференції у Дніпропетровську, повідомляє наш кореспондент Тетяна КОЛЯДИНСЬКА.
«Звичайно, всі 40 відсотків за мене не проголосують. Але якби мені вдалося вийти у другий тур, то можна було б виграти в будь-кого з нинішніх фаворитів виборчої кампанії», — сказав О. Мороз. Він також підтвердив, що піде на теледебати 12 січня з Олегом Тягнибоком. Бо теледебати — це не прерогатива кандидата, а його обов’язок перед суспільством. «Я завжди намагаюся потрапити на телеекран, — зауважив Мороз, — щоб роз’яснити свою позицію громадськості».
Влада не вирішує, а консервує проблеми вугільників
Так кандидат у Президенти Сергій Тігіпко прокоментував прийнятий Верховною Радою закон, яким продовжується мораторій на банкрутство гірничих підприємств і, зокрема, вугільних шахт. Відповідно до нього, неможливо почати процедуру банкрутства щодо підприємств, в яких частка державної участі перевищує 25 відсотків. Мораторій продовжується до 2013 року.
На думку політика, парламент і уряд діють цілком алогічно. «Спочатку парламент виділяє 260 мільйонів гривень шахтам із групи таких, що ліквідуються, на погашення боргів за електроенергію, а потім блокує процедуру їх банкрутства. Який у цьому сенс?» — цитує слова кандидата його прес-служба.
С. Тігіпко впевнений: «Якщо терміново не почати реформу вугільної галузі, якщо не пустити мізерні державні фінанси на програми працевлаштування шахтарів підприємств, які закриваються, вугільну промисловість спіткає колапс».
Вимирання нації зупинить реформа медичної галузі
Кандидат у Президенти Інна Богословська вважає, що зупинити процес вимирання нації можна. Але для цього необхідні сучасні діагностичні центри, які забезпечать ранню діагностику та лікування для всіх верств населення по всій країні. Про це йдеться на персональному сайті політика.
За її словами, у країні спостерігаються зниження народжуваності і збільшення смертності, епідемія туберкульозу, стале підвищення кількості серцево-судинних і ракових захворювань, а також поширення наркоманії та ВІЛ-інфекції. Крім того, лише цього року епідемія грипу забрала життя більш як 500 осіб. «Багатьох удалося б урятувати, якби вчасно поставили правильний діагноз», — підкреслила вона.
За словами І. Богословської, молоді фахівці не квапляться йти в держустанови через жебрацькі зарплати. Це, відповідно, позначається на якості медичних послуг.
«Очевидно, що дедалі більше українських медиків шукають кращої долі за кордоном. Для порівняння: в регіонах Росії сільським лікарям видають автомобіль, а їхня середня зарплата наближається до 800 доларів. В Україні, як завжди, справа далі розмов про катастрофічний стан медицини не йде. Через це укомплектованість медперсоналом у середньому по Україні становить близько 80 відсотків, а в деяких областях ледве дотягує до 60 відсотків», — резюмувала кандидат у Президенти.