Народний депутат Олег Ляшко (БЮТ) добре відомий нашим читачам своєю роботою в округах. Парламентарій ніколи не стоїть осторонь проблем виборців. Не стала винятком і остання поїздка народного обранця до Чернігівської області.
Мешканці села Яблунівка (Прилуцький район) звернулися до Олега Ляшка з проханням допомогти повернути їхні кошти — 60 тисяч гривень з банку «Надра». Поклавши свого часу кошти на депозит, вони сподівалися згодом використати їх для проведення газопроводу до кооперативу. Але їхні сподівання на теплі домівки виявилися марними. Протягом майже двох років члени кооперативу безрезультатно домагалися відповіді на запитання, коли вони зможуть забрати свої кошти. Втім, і спроби народного депутата з’ясувати це питання також не дали позитивного результату. Протягом останніх трьох тижнів він намагався зв’язатися з тимчасово керуючим банком, але вона виявилася надто зайнятою.
«Гроші зібрані у членів кооперативу, але користуватися ними вони не можуть. І це важливе соціальне питання. Надворі морози, селяни останні копійки віддали за цей газ, а тепер не мають ні газу, ні грошей», — обурений народний депутат.
Намагаючись рефінансувати комерційні банки, держава лише за період кризи втратила 17,5 мільярда доларів, але оздоровити деякі установи так і не вдалося.
Народний депутат переконаний: «Надра» — безнадійний банк і там несерйозні керівники. І тут, наголошує він, жодним чином не йдеться про якісь політичні претензії. Нині, на жаль, десятки банків не виконують своїх зобов’язань, внаслідок чого страждають мільйони людей. Історія яблунівців лише зайве тому підтвердження. Тож, ухваливши рішення про переведення вкладів фізичних осіб з банку «Надра» до «Родовід-банку», уряд вчинив правильно, — упевнений парламентарій.
За словами в. о. міністра фінансів Ігоря Уманського, виплати грошей вкладникам банку «Надра» можуть розпочатися вже через 7—10 днів. Водночас посадовець закликав громадян не створювати зайві проблеми і звертатися відразу до відділення «Родовід-банку» із заявою про переведення коштів.