Івано-Франківщина виступила із пропозицією реалізації проекту «Єврокарпатська ініціатива». Наміри очільника області Олега Гончарука підтримали народні депутати Анатолій Матвієнко та Михайло Довбенко, які погодились сприяти у просуванні проекту на найвищому державному рівні та взяли участь у нараді щодо підготовки до його презентації.
Основна мета «Єврокарпатських ініціатив», як акцентувалося на зустрічі, — зробити Прикарпаття ще більш відкритим та сприятливим для ведення бізнесу і залучення інвестицій. А ще донести до бізнес-спільноти, передусім це стосується європейських партнерів, що в області є всі умови для розвитку підприємництва та структурних зрушень практично в усіх сферах економіки. На презентації йшлося про основні переваги краю
Найбільш привабливими для потенційних інвесторів, на переконання експертів, на Івано-Франківщині можуть стати туризм, машинобудування, інформаційні технології, видобувна та переробна промисловості, альтернативна енергетика, транспортно-логістична інфра-структура та розвиток сільських територій.
На зустрічі також було окреслено коло основних інвестиційних проектів, у реалізації яких Прикарпаття має сьогодні першочергову потребу. Незабаром презентаційні матеріали запропонують до перегляду на засіданні координаційної ради проекту, яке відбудеться в Києві.

Івано-Франківська область.