Сьогодні в столичному Палаці спорту відбудеться зустріч сьомого туру Всесвітньої серії боксу (WSB). «Українські отамани» прийматимуть команду «Кубинських приборкувачів» — чинного чемпіона серії і лідера поточних змагань. Початок зустрічі о 21:00.

Зустрінуться: 49 кг. Гасанбой Дусматов — Йоагніз Аргілагос Перес. 56 кг. Омурбек Малабеков — Енді Гомес Крус. 64 кг. Володимир Матвійчук — Яснієр Толедо Лопес. 75 кг. Гуршидбек Норматов — Арлен Лопес Кардона. 91 кг. Сергій Карнєєв — Еріснальді Кастільо Савон.

Але спортивна громадськість країни продовжує обговорювати сумні події, котрі сталися з нашим колективом у Волгограді тиждень тому під час шостого туру. Зокрема, президент ФБУ і одночасно очільник боксерського клубу «Українські отамани» Володимир Продивус дав оцінку виступу нашої команди проти росіян та закликав керівництво WSB налаштувати суддів на об’єктивний арбітраж.

У згаданому матчі, в якому українська команда поступилася росіянам з рахунком 0:5, на думку президента «отаманів», рахунок зустрічі абсолютно не відповідав реальному перебігу подій у ринзі, повідомляє прес-служба «Українських отаманів».

— Як на мене, у тому поєдинку нашу команду відверто пограбували і зробили це на очах у всього світу. Заплющувати очі на такі речі я не буду. В Росії в нас не тільки відібрали дві перемоги, а ще й позбавили наших боксерів шансів на подальшу боротьбу за олімпійські ліцензії, — заявив президент клубу в спілкуванні зі ЗМІ.

Окрім того, він сказав: «Я знаю, що протест за правилами подавати ми не можемо. Однак склавши руки я не сидітиму. Я не маю цього права з поваги до самих боксерів, тренерського складу, до їхньої праці, старань та й заради справедливості. Ми маємо право вимагати поваги до нас та рівного ставлення з боку суддів до усіх команд Всесвітньої серії боксу. Тому ми вже висловили своє незадоволення керівництву WSB та надішлемо офіційний лист до дирекції Всесвітньої федерації аматорського боксу (AІBA) з проханням розібратися у цій ситуації та зробити все можливе, щоб такого у змаганнях WSB більше не повторювалося».

І на завершення президент ФБУ наголосив: «У разі якщо наш лист буде проігноровано та таке суддівське свавілля повторюватиметься надалі, ми готові до максимально рішучих дій. Якщо нас не почують — ми знімемо команду зі змагань».

Стосовно поєдинку проти кубинців Володимир Продивус зазначив: «Ми змагатимемося з найсильнішою командою турніру Всесвітньої серії боксу минулого сезону. Тому, я впевнений, ми станемо свідками надзвичайно цікавих поєдинків. Вірю в нашу команду і в те, що вона дасть бій кубинцям».