— Ми пропонуємо перетворення 4,5 мільйона домогосподарств українських одноосібників-селян на сімейні ферми без створення юридичної особи з наданням їм статусу сільгосптоваровиробника. 
Таку законодавчу ініціативу оголосив на прес-конференції 25 лютого у Чернігові народний депутат України, заступник голови Комітету Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин, член парламентської фракції «ВО «Батьківщина» Вадим ІвЧенко (на знімку). За його словами, одноосібники на селі забезпечують продовольчу безпеку в Україні. Новий статус дасть можливість їм активніше, без посередників брати участь в ринкових операціях, отримувати пільгові кредити, держдопомогу, відшкодування за вирощену продукцію тощо.
Народний депутат України Вадим Івченко переконаний, що необхідно виконати 142 статтю Конституції України і повернути землі у розпорядження територіальних громад. «Треба забрати всі повноваження в Держземагентства і надати право обраним органам сільських, селищних рад приймати рішення щодо виділення земельних ділянок», — зазначив співавтор законопроекту №1159 «Про деякі заходи щодо посилення ролі територіальних громад в управлінні земельними ресурсами».

Чернігів.

Фото автора.