Вінницька обласна виборча комісія на своєму засіданні визнала проміжні позачергові вибори такими, що не відбулися, через відсутність фінансування. У неділю в п’яти округах виборці мали обрати п’ятьох депутатів облради — замість вибулих. Як повідомила кореспонденту «Голосу України» секретар обласної виборчої комісії Наталія Горбатюк, нову дату позачергових виборів призначили на 19 квітня нинішнього року.
— Обласна виборча комісія чітко дотримується чинного законодавства, — наголосила вона. — Для організації голосування 22 лютого провели реєстрацію кандидатів, підготували списки виборців, роздали їм запрошення. Однак на виготовлення інших виборчих матеріалів потрібні були кошти, котрих, як відомо, облрада не надала. Депутати, які голосували проти цього, порушили не тільки закон про вибори. В п’яти округах, де мало відбутися голосування, нараховується 80 тисяч виборців. Їх позбавили конституційного права.
За словами співрозмовниці, документи про порушення законодавства комісія передала до правоохоронних органів. Їх отримала також Центральна виборча комісія. Чи відбудуться вибори 19 квітня? З цього приводу в обласній виборчій комісії відповідають коротко: «Мають відбутися». Як буде насправді, стане відомо після сесії облради. ОВК знову проситиме грошей. Йдеться про суму майже 1,6 мільйона гривень. Рішенням облради таку суму передали до резервного фонду. Мовляв, нині є більш нагальні проблеми, ніж довибори п’ятьох депутатів. Ще один аргумент — невдовзі призначать чергові вибори до місцевих рад.

Вінницька область.