Угоду між Кабінетом Міністрів України та урядом Республіки Молдова про утримання автодорожніх мостів на україно-молдовському державному кордоні рекомендує парламенту ратифікувати Комітет у закордонних справах.
Відповідно до угоди, термін «утримання» означає комплекс технічних та організаційних заходів, які забезпечують належний експлуатаційний і технічний стан прикордонних автодорожніх мостів, без зміни їх просторового розташування та статичних параметрів зі збереженням їх несучої здатності.
На засіданні зазначалося, що до робіт, пов’язаних з утриманням прикордонних автодорожніх мостів, належать, зокрема, антикорозійний захист і ремонти: прольотних будов, опор, перильних огорож, відкрилків мосту, проїзної частини, тротуарів, бар’єрної огорожі, поручнів, деформаційних швів, опорних частин, відповідного обладнання, дорожніх знаків, насипів та укріплення берегів у межах мосту. До таких робіт належить також зимове утримання зазначених мостів, а саме: роботи, пов’язані з усуненням снігу та ожеледиці з поверхні проїжджої частини і тротуарів на об’єкті відповідно до стандартів, які застосовуються на під’їзді до мосту, що розташовується на території тієї договірної сторони, якій доручено виконання цих обов’язків.
Згідно з угодою, на прикордонних автодорожніх мостах лінія державного кордону між Україною та Республікою Молдова проходить по середині цих споруд або по їхній технологічній осі, незалежно від проходження державного кордону по воді, відповідно до положень пункту 4 статті 3 Договору між Україною та Республікою Молдова про державний кордон від 18 серпня 1999 року.
За повідомленням інформаційного управління Верховної Ради України.