Морози на Прикарпатті трохи відступили. Але наслідки після себе залишили трагічні. Унаслідок переохолодження у власній оселі помер 45-літній мешканець села Старі Кути Косівського району. Того ж дня до Коломийської ЦРЛ з діагнозом «переохолодження організму» було госпіталізовано 61-літнього місцевого жителя. Наразі, як констатують медики, стан потерпілого — середньої важкості.
Загалом цього року на території Івано-Франківщини внаслідок переохолодження загинули 16 осіб, ще семеро зазнали травм і потребували медичного лікування. За даними місцевих рятувальників, до групи ризику насамперед належать особи, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння. На жаль, побутує думка, що алкоголь зігріває, але насправді вживання алкоголю сприяє розширенню судин та призводить до втрати тепла, що в свою чергу й викликає швидке замерзання.
У зв’язку з різким похолоданням та прогнозами синоптиків щодо складних погодних умов головне управління МНС в Івано-Франківській області звернулося до громадян із проханням вжити всіх необхідних заходів, щоб уберегти себе і своїх близьких від переохолодження та обмороження.
 
Івано-Франківська область.