Владимир Войнович написав «відкритий лист Путіну». Видатний письменник, непримиренний дисидент, автор всесвітньо відомого «солдата Чонкіна» попередив президента, що коли Надія Савченко помре в російській в’язниці, він стане світовим ізгоєм, якому буде заборонено з’являтися в столицях Європи, Америки, Азії, Австралії.

«Якщо молода українська героїня Надія Савченко помре в російській тюрмі від голоду, це, можливо, ніяк не образить почуття вашого електорату. Але вам слід подумати про те, яке враження це справить на світову громадську думку. Цілком можливо й легко передбачувано, що вона відреагує на це навіть гостріше, ніж на приєднання Криму й війну в Донбасі, — попереджає письменник. — Люди так улаштовані, що іноді смерть однієї людини приголомшує їх більше, ніж загибель сотень на полі бою. Ставлення до вас за межами нашої країни й зараз незавидне, але після смерті Савченко вам краще буде не з’являтися в столицях західних держав. Юрби людей зустрічатимуть вас образливими вигуками й шпурлянням у вас чимось, що погано пахне. А ім’я Савченко стане загальним. Про неї складатимуть легенди, писатимуть книги, зніматимуть фільми й називатимуть її іменем вулиці й площі. Будь ласка, не ганьбіть зайве себе й Росію і не допустіть загибелі цієї відважної жінки. Судячи з нісенітності обвинувачень, які їй  пред’явлено, вона має бути звільнена».
Тим часом Надія Савченко голодує вже 81-й день. Московський суд, як відомо, залишив заручницю під вартою і пред’явив їй нові обвинувачення за злочини, яких вона не скоювала. За словами адвокатів, «стан Надії Савченко різко погіршився», вона може «просто померти». Після засідання суду офіційний Вашингтон закликав владу РФ негайно випустити з в’язниці її та інших заручників. Здійснити акт милосердя стосовно Савченко вимагають і сотні тисяч людей.

Москва.