Костюмоване пограбування сталося на території одного з санаторіїв у курортному місті Хмільник на Вінниччині. Троє грабіжників у медичних масках, один з яких ще й убрався в костюм сніговика, вирвали сумочку з рук продавщиці ювелірного магазину. О дев’ятій ранку, тільки-но жінка підійшла до дверей магазину, грабіжники накинулися на неї. Щоправда, спершу дочекалися, поки від’їде автомобіль, яким чоловік підвіз продавщицю на роботу.
«Карнавальне» вбрання втікачі залишили у лісі поруч із санаторієм. З міста планували виїхати на таксі, попередньо домовившись з таксистом. Чотири рази змінювали місце посадки в авто. Врешті, вибрали автозаправну станцію. Там їх і затримали правоохоронці. Як повідомили у відділі зв’язків з громадськістю головного управління МВС у Вінницькій області, одразу після повідомлення про пограбування в невеликому місті швидко вдалося дізнатися про всі замовлення таксистів. Завдяки цьому передноворічний «маскарад» злодіям не вдався.
Найстаршому з затриманих тридцять років. Він уже побував у місцях позбавлення волі. Зі своїми спільниками, 18 і 19 років, познайомився восени, коли найнялися охороняти сади в одному з районів області. Якщо суд доведе вину грабіжників, на них чекає позбавлення волі до шести років. Утім, їх підозрюють у ще десяти випадках пограбувань.