У місті Лева завершився конкурс «Львівська пательня—2009», до фіналу якого «пробилися» лише 7 кухарів. Цього року вони готували свої авторські страви просто на публіці — на арені одного зі львівських палаців спорту. Азарт і пристрасті розгорілися не на жарт. Тож переможцями стали справжні професіонали. Перше місце виборола кухар ресторану «Дарвін» Христина Плюта, яка приготувала страву «Морське тріо», друге — майстер виробничого навчання Львівського професійного ліцею харчових технологій Оксана Корінь зі стравою «Роті рибне під соусом робер-карамель».
Член Гільдії шеф-кухарів Росії Дан Марценюк, який працював у складі журі, зазначив, що у Львові вже другий рік поспіль саме жінки виявляються майстернішими у приготуванні страв. Увагу він звернув на відточені, чіткі рухи рук. А от ресторатор, консультант з іспанської кухні Фернандо Мельчор побажав учасникам цьогорічного та й наступних конкурсів більше сміливості в експериментах зі змішування смаків та оформленні. Тоді якість їжі у львівських ресторанах буде аж ніяк не гірша за страви у відомих європейських закладах. Чого, зрештою, й добиваються львів’яни напередодні Євро—2012.
На знімку: переможці та журі конкурсу.
Фото Євгена КРАВСА.