Коментуючи можливість проведення позачергового засідання наступного тижня для розгляду проекту бюджету на 2010 рік, заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко (на знімку) на вчорашньому брифінгу спрогнозував, що закон про держбюджет-2010 з’явиться лише після президентських виборів.
М. Томенко назвав «ненормальним цинізмом» підписання Віктором Ющенком закону про виділення 608 мільйонів гривень на боротьбу з епідемією грипу лише наприкінці року. «Рішення Президента ще раз підтверджує, що ключовою мотивацією його роботи є не благо для країни, а робота проти Тимошенко», — заявив політик. Він нагадав, що не раз звертався до глави держави з проханням підготуватися до другої хвилі епідемії, але Президент лише тепер вирішив підписати цей закон. «42 дні не підписується законопроект, а перед Новим роком підписується, — зауважив М. Томенко. — Мовляв, я ж вам дав гроші — тепер на Новий рік думайте, як доплачувати медикам, котрі працюють під час епідемії грипу, і як закуповувати медичне обладнання. Це той приклад, коли, очевидно, дякувати Президентові нічого, а слід сказати, що треба мати совість у боротьбі зі своїми опонентами». 
Невипадковою назвав М. Томенко й ініціативу не проводити пленарні засідання Верховної Ради до завершення президентської виборчої кампанії. Він нагадав, що за роботу в округах голосували Партія регіонів, комуністи і пропрезидентська частина фракції «НУ—НС». «Очевидно, як мінімум команда Януковича—Ющенка для себе визначилася, як вони діють після першого туру президентської виборчої кампанії. У першому турі — всі проти Тимошенко, а в другому турі не буде несподіванкою, якщо Ющенко та його прихильники закликають голосувати проти всіх, що дасть можливість Януковичу стати Президентом, — заявив М. Томенко. — Виходячи з цієї стратегії, можна припустити, що між першим і другим туром утвориться нова коаліція, щоб застерегти всі ці домовленості».