За даними Держкомстату, обсяги промислового виробництва у листопаді зросли на 8,6 відсотка проти жовтня — про кисневу нестачу.
 Уряд прийняв стратегію розвитку залізничного транспорту до 2020 року — про завтра й післязавтра.
 Офіційний рівень безробіття «приморозило» на рівні 1,8 відсотка — про особливості вітчизняної статистики.
Держкомстат підтвердив припущення щодо покращення показників промислового виробництва, які спиралися на збільшення обсягів вантажоперевезень усіма видами транспорту. З огляду на те, що промисловість «закрила» 10-місячний рубіж падінням у річному вимірі на 26,6 відсотка, а 11 місяців — на 24, вона важко виходить із депресивного стану. Фундаментальна причина — в різкому падінні капіталовкладень і дефіциті кредитних ресурсів унаслідок скорочення внутрішнього й зовнішнього попиту. В листопаді обсяг кредитування реального сектору економіки знизився на 630 мільйонів гривень. З одного боку, банки не кредитують підприємства через відсутність ліквідного забезпечення позик або через потребу виконувати власні боргові зобов’язання, а з другого — підприємства відлякують високі ставки за кредитами та інші вимоги банкірів. Дуже добре це ілюструє будівельна галузь, обсяги робіт якої за 11 місяців скоротилися удвічі, адекватно падінню капіталовкладень. Одна з головних причин стагнації на будівельному ринку — низькі ціни на нерухомість, поза тим цей ринок формує замовлення для виробництва металургійного та будматеріалів.
Оптимізму додає не тільки статистика. Україна приєдналася до єдиного енергоринку ЄС. А це неабиякий стимул для адаптації до нормативно-правової бази ЄС,  активного розвитку і енергетики, і машинобудування.  За рік воно скоротило випуск продукції мало не вдвічі. Головне — через падіння виробництва автомобільної та сільськогосподарської техніки, попит на яку тримається на чесному слові. А ще уряд затвердив спеціальну програму з активізації внутрішнього ринку, яка передбачає оновлення рухомого складу Укрзалізниці. Якщо хто не знає, то повідомлю, що кількість морально й фізично зношених вагонів перевищує розумні норми, не кажучи вже про європейські.