Завантажений пшеницею турецький суховантаж «Блек Шедов», який ішов під прапором Камбоджі в Керч, цими вихідними потрапив у шторм та почав тонути. Тож довелося пришвартуватися до шостого причалу Бердянського морського торговельного порту. Рятувальники МНС України, котрі прибули на місце події, евакуювали з тонучого корабля російського лоцмана і 12 членів екіпажу (українців та грузинів). Під час огляду встановили, що другий та шостий баластові танки, розташовані по обидва боки судна, затоплені. Вода потрапила і у вантажний відсік з пшеницею.
За допомогою спецавтомобілів та мотопомп працівники МНС почали відкачувати воду, а бригада водолазів, незважаючи на шторм та обледеніння, шукала пошкодження в корпусі корабля. У неділю рятувальники знайшли і перекрили одну з пробоїн, однак повністю перекрити доступ води в трюм не вдалося. Через складні погодні умови аварійно-рятувальні роботи були тимчасово призупинені і продовжилися вчора вранці, передає наш власкор Микола МАНЬКО.
Крім того, за повідомленням «proUA», цими вихідними було врятовано 9 українських моряків — членів екіпажу судна «Арас-1», що затонуло в Чорному морі біля узбережжя Сочі. Судно, яке стояло на якірній стоянці біля порту Сочі, у результаті сильного шторму переламалося навпіл. На борту судна перебувало 13 людей — 9 українців і 4 росіян. Усі члени екіпажу врятовані.