Щиро вітаю всіх працівників дипломатичної служби України з професійним святом.
Професія дипломата — одна з найважливіших, найскладніших та найвідповідальніших суспільних місій, яка реально й повсякчасно репрезентує свою державу, докладає всіх зусиль задля забезпечення їй гідного місця серед світового співтовариства, практично дбає про її майбутнє: найближче та перспективне. Глибоке розуміння національних інтересів, сутності буття та ствердження своєї держави, самовіддане служіння рідному народові, широка ерудиція, майстерне володіння іноземними мовами, мистецтвом комунікації, ґрунтовне знання міжнародного права — ці та багато інших якостей роблять дипломатів справжньою елітою кожного суспільства.
Україна по праву пишається багатьма видатними дипломатами різних поколінь, чий внесок у становлення та розвиток дипломатичної служби незалежної України, в її тріумфальне визнання та високий авторитет на міжнародній арені важко переоцінити.
За сприяння й активної участі вітчизняних дипломатів Верховна Рада України встановила та динамічно розвиває двосторонні відносини з багатьма парламентами інших країн світу, налагодила конструктивні зв’язки з Парламентською асамблеєю Ради Європи, парламентськими асамблеями ОБСЄ, НАТО, СНД, ОЧЕС, іншими впливовими міжнародними структурами.
Впевнений, плідна й ефективна взаємодія Верховної Ради України з усіма службами Міністерства закордонних справ і далі розвиватиметься й зміцнюватиметься в інтересах нашої держави.
Зичу вам і вашим родинам добра, миру, благополуччя, нових успіхів і вагомих звершень на благо України.
Голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН.