Прийміть найщиріші вітання з нагоди професійного свята — Дня енергетика.
Основою успішної діяльності та поступального розвитку вітчизняної економіки є надійна, злагоджена й ефективна робота її базової ланки — енергетичного комплексу, який забезпечує функціонування всіх галузей і об’єктів господарювання, формує виробничий потенціал держави, визначальним чином впливає на безпеку країни, соціально-економічний рівень та цивілізаційний стан суспільства. Енергетична незалежність є запорукою незалежності державної, суспільно-політичної стабільності та добробуту громадян.
У народі завжди високо цінують і шанують працю енергетика, яка нерозривно асоціюється з самовідданістю, високою фаховістю, мужністю. У нинішні скрутні часи глобальної фінансово-економічної кризи, попри всі труднощі й негаразди, працівники галузі впевнено забезпечують безперебійну роботу потужного високотехнологічного паливно-енергетичного комплексу. Сьогодні, на тлі суворих запитів часу, добре бачаться набутки українських енергетиків, як і значні ресурси та резерви для їхнього піднесення, що тісно пов’язані з технічним оновленням галузі, широким інноваційним переоснащенням, підвищенням надійності та відповідальності на всіх напрямках діяльності.
Переконаний, на вирішення цих новітніх важливих завдань ви скеруєте весь свій досвід, знання, сумління, професіоналізм. Зі свого боку, Верховна Рада України докладе всіх зусиль задля створення належної законодавчої підтримки галузі та забезпечення гідного соціального захисту кожного її працівника.
У цей знаменний день від усієї душі зичу вам добра, благополуччя, економічної стабільності вашим підприємствам, впевненості на шляху підкорення нових енергетичних висот, вагомих набутків і звершень на благо народу, в ім’я України.
Голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН.