Спортивні майданчики та центри занепадають, натомість в Україні зростає злочинність та поширюються згубні звички серед молоді. На цьому наголосив лідер Компартії, кандидат на посаду Президента України Петро Симоненко на церемонії вручення хокеїстам—переможцям турніру на Кубок Блоку лівих і лівоцентристських сил.
«Я переконаний, що треба повернутись до політики підтримки розвитку масового спорту. Сьогодні проблема України у відсутності масового спорту», — зазначив Петро Симоненко, повідомляє прес-служба КПУ.
За словами лідера комуністів, держава майже не фінансує розвиток дитячих та юнацьких спортивних шкіл та створення нових спортивних майданчиків, що є базою для розвитку професійного спорту в державі.
Крім того, зауважив він, в Україні майже не підтримується розвиток професійних спортсменів та тренерського складу.
Розвивати власну промисловість
«Сильна аграрна країна не повинна втрачати ринок продуктів харчування», — про це кандидат у Президенти Сергій Тігіпко заявив під час відвідання м’ясопереробного заводу «МілаМ» в Луганську.
«Ще шість-сім років тому Україна виготовляла 95 відсотків продуктів харчування, які споживало населення. На жаль, за останні п’ять років ця цифра зменшилась, і сьогодні продукцією власного виробництва ми забезпечені тільки на 75  відсотків», — зазначив політик. Він наголосив, що Україні необхідно розвивати власну переробну промисловість, а не відправляти на експорт сировину та купувати готову продукцію за кордоном. «Україна — це аграрна країна, яка має добрі умови для сільськогосподарського виробництва. А розвиток вітчизняної переробної промисловості вирішить низку проблем селян, в тому числі і проблему збуту», — констатував С. Тігіпко, повідомляє його офіційний сайт.
Зупинити підкуп виборців
На зустрічі з виборцями у Білій Церкві голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, кандидат на пост Президента України Анатолій Гриценко заявив, що вимагає від керівників правоохоронних органів, Генпрокуратури, СБУ, Міністерства внутрішніх справ та Центрвиборчкому зупинити передвиборну політичну корупцію і підкуп виборців, який уже розпочався.
Він нагадав, що ще два тижні тому звертався до правоохоронців з інформацією про закуплені на мільйони гривень промислові і продуктові товари з метою підкупу.
«Під час масових заходів, спілкування з виборцями роздають светри, футболки, парасольки, флешки і продуктові набори. В освітні заклади та лікарні завозиться медичне обладнання. Йдеться про 50 тисяч і більше таких пакетів на кожну область», — повідомив кандидат.
Крім того, в ефірі телеканала «UBC» Анатолій Гриценко заявив, що проти того, щоб відмовлятися від атомної енергетики. За його словами, атомна енергетика повинна бути в Україні, однак держава має забезпечити її надійність, своєчасну модернізацію та належний догляд. Окрім розвитку та модернізації атомних джерел енергетики А. Гриценко пропонує задіяти всі внутрішні резерви для розвитку української економіки на енергетичних ресурсах.
«Для цього нам потрібні й атомна енергетика, й гідроенергетика, й відновлювальні джерела енергії, які ми ще не освоїли, — цитує кандидата в Президенти його інформаційний сайт.
Грошей може не вистачити
Кандидат на пост Президента України, лідер Народно-демократичної партії Людмила Супрун зустрілася із главою Місії ОБСЄ послом Хайді Таліавіні.
Під час зустрічі в Державному агентстві України з інвестицій та інновацій Людмила Супрун розповіла про своє бачення можливих проблем під час виборів. Одна з них — небезпека браку фінансування. Сума, необхідна для виборів, становить 1,5 млрд. гривень. Крім того, кандидата хвилює й відмова деяких учасників виборчої кампанії від теледебатів. За словами голови НДП, люди будуть позбавлені змоги повноцінно оцінити кожного з кандидатів, інформує офіційний сайт Людмили Супрун.