Учорашня погоджувальна рада стала відбитком того, як різні політичні сили намагаються втілити свої передвиборні задуми шляхом законотворення. Про це заявив Перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Лавринович під час прес-конференції за підсумками погоджувальної ради.
Він звернув увагу на те, що цього року Верховна Рада вперше завершить свою роботу без поданого урядом проекту бюджету. Це безпрецедентна ситуація, наголосив парламентарій, і вона дає підстави вважати, що Кабмін не працює на перспективу.
Олександр Лавринович припустив, що цього сесійного тижня буде чимало законопроектів на позачерговому розгляді яких наполягатимуть парламентарії. Це стосується земельних, виборчих питань і створення ТСК тощо. Водночас Перший заступник глави парламенту висловив сподівання, що робота у Верховній Раді буде хоч і нервовою та складною, але ефективною.
Коментуючи ситуацію з недофінансуванням виборів Президента, Олександр Лавринович підкреслив: дані про те, скільки грошей ЦВК вже отримала, оприлюднено на сайті комісії й вони свідчать, що «уряд не виконує виборчого законодавства у частині фінансування народного волевиявлення».