Про це повідомили в облдержадміністрації. За час негоди до лікувальних закладів госпіталізували ще 55 жертв стихії. Пацієнти звертаються з переохолодженням та травмами, адже останніми днями громадський транспорт практично не працював, тож мешканцям міст доводилося багато ходити пішки. У п’ятницю та суботу в місті відчувалися перебої з хлібом: купити його можна було не в кожному магазині. В очікуванні машини з буханцями покупці вистоювали довгі черги.
У вихідні в області було знеструмлено 37 населених пунктів, не підключено 229 трансформаторних підстанцій. Ситуацію ускладнив дощ, який почався в неділю: очікується, що це може призвести до обмерзання ліній електропередач та утворить ожеледицю на шляхах. На п’яти магістральних ділянках автошляхів, які залишалися закритими, працювала спецтехніка. Практично всі міжміські автобусні маршрути було відмінено.
Керівництво обласного центру невдоволене роботою комунальників. На другий день стихії працювало тільки 20 відсотків громадського транспорту. Через нерозчищені дороги тролейбуси та автобуси зупинялися посеред дороги. Повністю завалило снігом трамвайні колії, які зв’язують із центром Кіровський та Ленінський райони. Міський голова Олександр Лук’янченко розкритикував роботу комунального підприємства «Донміськпастранс» за незадовільну роботу з очищення автостанцій та організації роботи приватних автобусів та маршрутних таксі. Приватні перевізники просто відмовилися возити людей у негоду.
На ранок у понеділок було відновлено роботу комунального транспорту, хоча деякі райони залишалися проблемними. На дорогах міста працював весь парк комунальної техніки та автомобілі підприємств — усього 129 одиниць. У першу чергу забезпечували проїзд до медичних і навчальних закладів, АЗС, кладовищ і станцій «швидкої».
А тим часом обласна СЕС призупинила навчальний процес у всіх загальноосвітніх та вищих навчальних закладах області. Причина — складна ситуація з захворюванням на грип і ГРВІ. Раніше карантин оголошували в окремих містах та районах. З початку епідемії загальна кількість хворих сягнула 250 тисяч, із них приблизно половина — діти. Від грипу і пневмонії померло 49 осіб, серед них четверо дітей.