Дубівці стали першим селом у Галицькому районі, де встановлено міні-футбольне поле зі штучним покриттям. Загалом на Прикарпатті таких спортивних майданчиків уже нараховується більше сорока. За словами голови ОДА Миколи Палійчука, вони не тільки сприяють популяризації спорту, а й, що не менш важливо, згуртовують громади.

«Буваючи в районах, я не раз бачив, з яким ентузіазмом молодь і старші люди разом копають траншеї, працюють на бетономішалці, возять тачками бетон, щоб підготувати місце для майбутнього спортивного майданчика. Не дивно, що відкриття його стає святом для всього населеного пункту. А учні, які допомагали у спорудженні майданчиків, ставляться до них надзвичайно бережно», — зазначив голова ОДА.
Усі майданчики в області, за словами пана Палійчука, встановлені за благодійні кошти. Представники влади та бізнесмени спільно працюють над цим проектом уже два роки. А коштує одне таке міні-поле разом з огорожею, освітленням понад триста тисяч гривень.
Директор Дубівецької загальноосвітньої школи І—ІІІ ступенів Василь Ковальчук переконаний, що відкритий майданчик служитиме не одному поколінню. Уже є домовленість, що сюди на змагання приїжджатимуть діти й з інших сіл та районів області. Причому поле буде використовуватись не тільки для футболу, а й для гри у волейбол та баскетбол.
 
Івано-Франківськ.
На знімку: голова ОДА Микола Палійчук (зліва) вручив футбольні м’ячі директорові школи Василеві Ковальчуку.
Фото автора.