Через негоду в Донецькій області були закриті п’ять магістральних шляхів: Донецьк—Маріуполь, Донецьк—Красноармійськ, Донецьк—Горлівка, Єнакієве— Дебальцеве, Дебальцеве—Артемівськ. На в’їздах виставили пости ДАІ, які завертали весь транспорт, щоб уникнути ситуації, коли водіїв і пасажирів було б заблоковано сніговою стихією. Люди, які щодня їздять на роботу до обласного центру за кілька десятків кілометрів, не могли дістатися додому і ночували на робочих місцях. Рух міжміських автобусів припинився. Пасажири їхали на залізничний вокзал штурмувати електрички: потяги ходили, хоча і з запізненням. Залізниця залишалася єдиним видом міжміського сполучення в області: жоден поїзд, приміський та далекого прямування, не був скасований.

Щоправда, дістатися до вокзалу пощастило не всім. Практично неможливо було пересуватися містом: громадський транспорт та легкові авто стояли в довгих пробках. Пасажири із квитками на поїзд спізнювалися до відправлення. У міській раді запевняли, що на прибиранні снігу працює сто одиниць техніки, але в багатокілометрових заторах така техніка була неефективна. І лише в ніч на п’ятницю, коли шляхи звільнилися, вдалося очистити головні магістралі.
Ситуацію ускладнило аварійне відключення 24 котелень у містах області: Єнакієвому, Шахтарську, Макіївці, Горлівці та інших. Після відновлення електропостачання робота котелень також поновилася. У містах та районах області доводилося оперативно розв’язувати складні ситуації. Наприклад, у Макіївці до вагітної жінки, у якої почалися перейми просто в машині, вислали назустріч бригаду медиків, тому що проїхати до лікарні було неможливо.
У четвер у магазинах міста було людно: покупці просто змітали з полиць хліб, у деяких торговельних точках цього продукту не було взагалі. Люди побоювалися, що через негоду можуть початися перебої із постачанням продуктів.
 
Фото Ігоря ТКАЧЕНКА (Укрінформ).