Через брак коштів на зарплату голова Чернівецької облдержадміністрації, його заступники та весь апарат ОДА змушені брати неоплачувані відпустки. 
В четвертому кварталі заяви на такі відпустки написали всі посадовці. Однак якщо рядові працівники можуть і відпочити, керівництво продовжує працювати. Тепер вони свої обов’язки виконують безоплатно, на громадських засадах.
Відпустки за власний рахунок працівники апарату облдержадміністрації, у тому числі голова й заступники голови, керівники райдержадміністрацій, змушені брати через обмежене фінансування. «Водночас, оформивши відпустки за власний рахунок, працівники облдержадміністрації, зокрема й заступники голови, залишаються на роботі й продовжують виконувати свої обов’язки», — заявив керівник апарату ОДА Аркадій Мунтяну. 
Окрім того, в деяких управліннях та інших держустановах області за борги відключено телефони. Так, до головного управління праці та соцзахисту ОДА зателефонувати можна лише за одним тимчасовим номером. Решта відключені, бо фінансування на послуги зв’язку управління не отримує. За словами заступника директора з маркетингу та продажу послуг Чернівецької філії ВАТ «Укртелеком» Сергія Чайки, така складна ситуація з розрахунками бюджетних установ за послуги зв’язку на Буковині склалася вперше.