Щиро вітаю мужніх вартових правопорядку, ветеранів, усіх співробітників органів внутрішніх справ України з професійним святом — Днем міліції.
У непростих історичних умовах відбувалося формування української міліції. Задля того, щоб проголошення України суверенною і незалежною, демократичною, правовою державою з декларативних конституційних положень перейшло в площину реальності, необхідне було вжиття енергійних і дієвих заходів, спрямованих на практичне утвердження цих норм у житті. На міліцію як державний озброєний орган виконавчої влади покладалося складне й відповідальне завдання — надійно захищати від протиправних посягань на життя, здоров’я, права і свободи громадян, власність, природне середовище, інтереси суспільства і держави. Започаткування в перший рік незалежності нашої держави вашого професійного свята красномовно засвідчувало значення і важливість міліцейської праці для української суспільності.
Сьогодні перед українською міліцією стоять не менш важливі завдання та серйозні виклики, ніж вісімнадцять років тому. Наші громадяни очікують від міліції не заспокійливих звітів, не словесних перемог та реляцій, а рішучої, масштабної й ефективної боротьби з корупцією та організованою злочинністю, наведення справжнього порядку на наших вулицях і дорогах, реальних дій, які б дозволили людям відчувати себе захищеними від будь-яких небезпек та загроз.
Це надзвичайно складні й важливі завдання, але, переконаний, українська міліція зможе з честю вийти з протиборства зі злом та надійно захистить від нього державу і громадян. Запорукою цього є ваша вірність Присязі, службовому і громадянському обов’язку, прагнення чесно й сумлінно служити рідному народові.
Вашій відповідальній і благородній службі завжди сприятиме Верховна Рада України, яка і далі провадитиме удосконалення законодавства про міліцію, дбатиме про підвищення соціального статусу її працівників.
У цей святковий день від усієї душі зичу всім вам миру, добра, благополуччя, міцності душевних і тілесних сил, мужності, витримки, успіхів у благородному служінні Україні.
Голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН.