Учора на прес-конференції в інформаційному агентстві УНІАН заступник Голови Верховної Ради України презентував журналістам диск «Слуханка для української малечі», вихід якого приурочений до Дня Святого Миколая.
Микола Томенко привітав усіх з наступаючими святами та назвав новий спільний проект Фонду «Справедлива країна» та Національної радіокомпанії України «Слуханка для української малечі» своєрідним подарунком до Дня Святого Миколая. Він нагадав, що впродовж останніх трьох років Фондом НРКУ було видано три аудіопроекти: «Головні пісні та мелодії України», «Класика української літератури. Живі голоси» та «Лебеді материнства: Живий голос Василя Симоненка». «Після успішної реалізації цих проектів та схвальних відгуків як спеціалістів, так і простих громадян, у нас виникла думка зробити своєрідну мистецько-просвітницьку підбірку для найкращої, але найбільш незахищеної частини нашого суспільства — дітей», — сказав він.
Заступник глави парламенту розповів, що в основу створення такого видання лягла ідея зібрати різного роду твори для дітей, які можна було б використовувати і під час дитячих свят, і в щоденному житті. «Ця унікальна добірка передовсім має допомогти в організації змістовного та базованого на кращих зразках української культури виховного та освітнього процесу вихователям дитячих садків та батькам», — наголосив він.
Представляючи аудіовидання, Микола Томенко розповів, що до нього увійшло 77 творів (20 казок та 57 музичних творів). Диск складається з двох частин: до першої увійшли українські народні казки, казки народів світу та авторські казки, які виконують народні артисти України; друга частина — дитячі пісеньки, веснянки, ігри, заклички, лічилки, колядки та колискові, у виконанні як іменитих артистів, так і творчих дитячих колективів. Всі матеріали відібрано серед кращих записів фондів Національної радіокомпанії України останніх десятиріч.
Заступник Голови Верховної Ради повідомив, що диск поширюватимуть передовсім для освітньої та виховної роботи в дошкільних закладах. Його буде презентовано та передано в дошкільні освітньо-виховні заклади в кожному обласному центрі країни.
Прес-служба М. Томенка.